Jenže Třebíčští díky vítězné šňůře v poslední čtvrtině základní části mohou klidně pomýšlet i výš. Nereálné není ani play off, kam postoupí osm nejlepších týmů soutěže po 52 kolech. Čtyři zápasy před koncem dlouhodobé fáze první ligy mají Horáci na osmou pozici tříbodové manko. „Play off příliš neřešíme. Spíše koukáme, co se děje pod námi. Ale samozřejmě, kdybychom postoupili do vyřazovací části, byl by to pro nás příjemný bonus navíc,“ usmívá se třebíčský útočník Marek Laš.

Dnes se Horáci pokusí svoji bilanci ještě vylepšit. Na domácím ledě přivítají Benátky, proti kterým se jim letos příliš nedaří, ze třech vzájemných konfrontací nezískali ani bod (0:4, 1:2, 1:2). „Pokusíme se na ně vlétnout a vstřelit první branku,“ hlásí bojovně Laš. „Samozřejmě budeme chtít využít domácího prostředí,“ dodává.

A v čem tkví vítězné kouzlo Třebíče? „Těžko říct. Ani si nemyslím, že by se něco změnilo. Snad jen, že teď je Šimon (Hrubec) jako zeď, nic nepustí. Celou sezonu chytá výborně, ale v posledních zápasech je úplně neskutečný,“ má jasno pětadvacetiletý forvard. „Navíc předtím se většinou dařilo jen jedné lajně a dalším ne, v poslední době se to rozdělilo a všechny pětky se vzájemně doplňují,“ přemýšlí na hlas třebíčský útočník.

Horáci by v dnešním souboji s Benátkami rádi prodloužili vítěznou sérii na osm zápasů.

„Chceme vyhrát i další zápas,“ říká odhodlaně Laš. „Série sedmi výher je pěkná, ale rozhodně není důvod k nějakému uspokojení. Rozdíly mezi týmy v tabulce jsou minimální. Nikdo nemá nic jistého,“ dodává jedním dechem.

Ačkoliv Třebíčští v závěru základníč části bojují o play off, to je podle Laše až druhořadé. „Naším cílem bylo co nejvíce se odpoutat od barážových pozic a do boje o play off jsme se přimotali trochu nevědomky,“ vysvětluje druhý nejproduktivnější hráč Horácké Slavie.

Vítězné série

1. Ústí 13 zápasů - 38 bodů (od 19. 10. do 23. 11.)

2. Chomutov 10 zápasů - 29 bodů (16. 11. 12. 12.)

3. Ústí 8 zápasů* - 23 bodů (21. 1. 11. 2.)

4. TŘEBÍČ 7 zápasů* - 20 bodů (23. 1. 11. 2.)

5. Kadaň 6 zápasů - 18 bodů (11. 1. 25. 1.)

6. Olomouc 6 zápasů - 17 bodů (19. 10. 2. 11.)

7. Hr. Králové 6 zápasů - 15 bodů (23. 11. 10. 12.)

Pozn.: Série označené * jsou série, které trvají.