Jak jste se ocitl v Moravských Budějovicích?

My se se Zdenkem Stojánkem (šéf klubu pozn. aut.) dlouho známe. Oslovil mě, když skončili bývalí trenéři. Navíc jsou v kádru Jihlaváci, Láďa Rytnauer a další, což je pro mě o to snazší. Asistenta mi bude dělat Tomáš Jakeš, kterého také znám z Dukly. Za nabídku jsem byl rád a přijal jsem ji.

Nestraší vás loňská krátká anabáze z Pelhřimova?

Vůbec ne. Hráči v Pelhřimově byli parádní. Ale týden před startem soutěže tam došlo k jistým nedohodám s vedením klubu, tak jsem raději skončil, protože jsem nechtěl být zdrojem nějakých problémů.

V Havlíčkově Brodě jste byl součástí profesionálního klubu, nyní přicházíte do klubu spíše amatérského.

To mi absolutně nevadí. Dokonce bych řekl, pod dojmem zkušeností právě s profesionálními hokejisty, že tihle kluci mají hokej raději než ti profíci. Jestli se mohu ještě krátce vrátit k Pelhřimovu, tam to byly z tohoto pohledu parádní tři měsíce. Tam byl třeba borec, který odtahal přes den čtyři sta sudů, a večer šel na těžký hodinový trénink na led. Tak to tedy klobouk dolů.

Nastupujete k týmu s nějakým konkrétním cílem?

To zatím ne. Na trénování, na nové prostředí, na to všechno se samozřejmě ohromně těším. V Moravských Budějovicích je velmi slušný kádr, mají tam odpovídající zázemí, diváci tam o hokej projevují zájem, to všechno je hodně pozitivní. Navíc začínáme poměrně brzy letní přípravu, startujeme už devátého května, s čímž jsem byl hodně spokojený. A pokud jde o nějaké konkrétní cíle, těžko si něco stanovovat, když my vlastně ani nevíme, v jakém formátu se bude příští ročník hrát.