„Už jsme se dohodli a je to asi konečné. Včera jsem podepsal smlouvu s Pardubicemi,“ uvedl po zápase s Benátkami nejproduktivnější hráč Horácké Slavie.


Prý však v třebíčském dresu neodehrál v základní části poslední zápas.


„Určitě bych Třebíči ještě rád pomohl, za to všechno, co mi tady dali. Mám vyřízené starty v Třebíči, pokud bych nenastupoval v Pardubicích, hrál bych tady,“ prohlásil Nahodil.


Na oficiálních webových stránkách Pardubic se objevilo, že mladý útočník podepsal dlouhodobý kontrakt, Nahodil však byl konkrétnější. „V Pardubicích jsem podepsal na tři roky,“ upřesnil.


Ještě musí dojít k vyrovnání s klubem, tvrdí Pokorný


Už delší dobu se spekulovalo o tom, do kterého extraligového týmu zamíří. Rozhodnutí padlo v sobotu, kdy se na webových stránkách Pardubic objevila informace, že se třebíčský útočník Lukáš Nahodil stává od 1. května hráčem Pardubic.


„Není tajemstvím, že o Nahodila je zájem v extralize, ale na rovinu říkám, že ještě nebylo nic podepsáno,“ nechtěl potvrdit zprávu sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný.


Po upozornění, že se zpráva objevila na oficiálních stránkách Pardubic byl už sdílnější.


„Jestli tam stojí, že podepsal, tak to asi pravda je. Ještě ale musí dojít k vyrovnání s klubem. Lukáš s nimi jednal, ale jak říkám, tuhle věc je ještě potřeba dotáhnout mezi Pardubicemi a naším klubem. Kdo ale umí číst mezi řádky, tak asi ví, kam směřují jeho kroky,“ uvedl Pokorný.


S přestupem talentovaného Nahodila prý třebíčský vedení muselo počítat.


„My děláme hokej proto, aby šli takoví hráči nahoru. Nikdy jsme jim nebránili,“ konstatoval sportovní manažer. „Lukáš si tu svoje odehrál a teď je o něj zájem. Takhle by měli postupovat všichni mladí hráči a vzít si z něho příklad,“ doplnil.