Tabulky rozhodla o nejzajímavější dvojici, kterou bezesporu je Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou. Lépe do pikantního derby vstoupil brodský BK. Ten i přesto, že přišel o vedení 2:0, tak vyhrál 4:2.

Další zástupce Vysočiny jsou Moravské Budějovice, které narazily na suverénní Klatovy a na jejich ledě s nimi prohrály 5:2.

H. BROD – ŽĎÁR N. S. 4:2

Stav série: 1:0
V úvodní dvacetiminutovce branka nepadla, ale blíže k ní měli domácí. Ti ovšem hned dvakrát trestuhodně zahodili trestné střílení. Nejprve selhal Přidal a poté i Endál.

Návrat z kabin vyšel lépe domácí Bruslařům, kterým stačilo jen 49 vteřin a ještě ke všemu ve vlastním oslabení. Lacina poslal pas na Ludvíka, který se hnal sám na žďárskou branku a našel skulinku mezi Řehořovými betony. Po půl hodině hry se k ohrožení branky dostali i hosté. Zblízka doráželi puk hned dvakrát, ale bez úspěchu. Pak se před bránou po parádním pasu objevil Kuřítko, ale z voleje nemířil přesně. A tak se potvrdilo známé rčení: Nedáš, dostaneš! Parádní kombinační akci předvedl první útok domácích. Endál poslal přesný prudký pas přes brankoviště na Třetinu a ten z mírného úhlu posla puk nechytatelně k protější tyči.

Vstup do třetí třetiny naopak vyšel na jedničku žďárským Plamenům, které během 32 vteřin srovnaly dvěma brankami skóre. Nejprve využily dvojnásobnou přesilovou hru, a poté i klasickou přesilovku. V této fázi zápasu byli Bruslaři opaření, dvě rychlé branky na nich zanechaly stopy a Žďár byl lepším týmem. Domácím se ale povedlo oklepat, a v 54. minutě si vzali vedení opět na svou stranu. Kulhánek vypálil z levého kruhu, Řehoř střelu vyrazil a poté chtěl puk přikrýt, ale pohotový Michálek ho doklepl do sítě. Hosté se zlobili a reklamovali, že brankář měl puk pod kontrolou, ale marně. Hosty to psychicky rozhodilo a závěr zápasu byl hodně nervózní a vyhrocený. V poslední minutě tak přišla domácí pojistka. Při hostujícím power play využil prázdné brány Patrik Přidal.
Branky a nahrávky: 21. Ludvík (Lacina, Duben), 38. Třetina (Endál, Přidal), 54. Michálek (Kulhánek, Kozlík), 60. Přidal (Vala, Třetina) – 43. Kaňka (Střecha), 43. Staněk (Jícha, Rašner). Rozhodčí: Libor Veinfurter, Tomáš Veselý – Michal Laczko, Jan Pechánek. Vyloučení: 11:7. Diváci: 1809. Třetiny: 0:0, 2:0, 2:2. H. Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Kříž – Přidal, Třetina, Endál – Michálek, Kozlík, Navrátil – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Beneš, Křížek, Teplý. Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda, Hort – Červenka, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha.

KLATOVY – M. BUDĚJOVICE 5:2

Stav série: 1:0

Domácím vyšel vstup do zápasu na výbornou. Nejdříve uklidil odražený puk za Dusíkova záda Beneš a ve 4. minutě po rychlém protiútoku zvýšil Marcel. Žihadla se dostala ke slovu až v 15. minutě, kdy potrestal chybu v defenzivě soupeře Matějka. Jenže vzápětí vrátil Klatovským dvoubrankový náskok opět skórující Beneš. Hosté se znovu dostali na kontakt v polovině zápasu, kdy snížil Horký. Ovšem ještě do druhé přestávky odpověděl Uhlíř. Budějovice se ve třetí části už neprosadily.
Branky a nahrávky: 2. Beneš (Houfek), 4. Marcel (Tulačka, Kružík), 16. Beneš (Leština), 38. Uhlík (Topinka), 50. Švarc – 15. Matějka, 30. Horký (Kondratěv). Rozhodčí: Jílek, Jechoutek – Hynčica, Schöpf. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Třetiny: 3:1, 1:1, 1:0. M. Budějovice: Dusík – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Polívka, Pelikán – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačetský, Kondratěv, Salát.

Ostatní zápasy: Kobra – Vrchlabí 3:4 PP, Tábor – Jablonec 1:2.

Druhé zápasy čtvrtfinále – úterý: Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod M. Budějovice – Klatovy, Jablonec nad Nisou – Tábor, Vrchlabí – Kobra (vše 18.00).