KRKONOŠE – TŘEBÍČ 11:0
Oslabení hosté soupeři nestíhali. „Takový zápas se hodnotí těžce a přitom jednoduše. Jeli jsme tam s pěti žáky ročníku 2001, zatímco soupeř měl půl mančaftu „devadesát devítek" a ten rozdíl dvou let tam byl jasně vidět, co se týče bruslení, osobních soubojů, které jsme prohrávali," povídal třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.

Krkonoše o osudu zápasu rozhodly už v úvodním dějství. „Do utkání jsme vstoupili špatně a soupeř nás trestal. Ve druhé části jsme se s tím snažili něco udělat, ale dostali jsme gól z trestného střílení a po dvou třetinách to bylo už 7:0," smutnil hostující lodivod.

Třetí třetina se hrála už jen z povinnosti. „Soupeř nás přejel a byl po všech stránkách lepší. Hlavně ti mladší kluci získali zkušenost s tím, jak se dorostenecký hokej hraje. Je to o hodně rychlejší a důraznější, zvlášť v osobních soubojích i při střelbě," mávl rukou Oberreiter.

Branky a nahrávky: 2. Ryšavý (Krsek), 3. Ryšavý (Krsek), 4. Ryšavý (Krsek), 12. Šlaicher (Vaňát), 14. Kynčl (Vaňát), 31. Mistr (Šlaicher, Ryšavý), 40. Krsek, 42. Ryšavý (Řehák), 46. Mistr (Šlaicher), 48. Řehák (Cerman), 52. Norman (Krsek, Ryšavý). Rozhodčí: Maštalíř – Purtík, Runštuk. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 40. Třetiny: 5:0, 2:0, 4:0. Třebíč: Muška (Kružík) – Sýkora, Dzurňák, Mezlík, Vlk, Nejedlý, Bednář, Dvořák, Mojdl, Kain, Trnka, Bíbr, Pacalová, Kotačka.

TŘEBÍČ – H. BROD 0:3
Favorizovaní hosté měli po celý zápas více ze hry. Omlazený tým Horácké Slavie však vzdoroval více jak čtyřicet minut. „Věděli jsme, že Havlíčkův Brod aspiruje na první místo a postup do extraligy. Zaměřili jsme se na obranu a byla otázka, jak nám vydrží síly. Zase jsme tam měli pět hráčů ročníku 2001 a drželi jsme se velice dobře první dvě třetiny. Nějaké šance jsme si vytvořili a zápas byl otevřený do poslední části," pravil domácí kouč Štěpán Oberreiter.

Jeho svěřencům ale nevyšel úvod závěrečné části, kdy se hosté rychle ujali vedení Piskačem. A když v 50. minutě zvýšil Teplý, začali Rebelové plnit roli favorita. Teplý přidal ještě druhou trefu a Třebíč se tak dostala do neřešitelné situace.

„Ve třetí třetině nám jednoznačně ubývaly síly a soupeř nás potrestal dvěma góly po dorážkách, i třetí branku jsme dostali po naší chybě. Pozitivní je to, že ti mladí kluci hráli o poznání lépe. Měli jsme dobrý pohyb, ale ten důraz před tou brankou už nebyl. S nasazením hráčů mohu být spokojen. Hráli jsme na hranici svých možností, a když takhle budeme pokračovat, nějaké výsledky to přinese," má jasno třebíčský kormidelník.

Branky a nahrávky: 43. Piskač (Kulhánek) 50. Teplý, 56. Teplý (Cachnín, Pokorný). Rozhodčí: Dostál – Mejzlík, Roupec. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 50. Třetiny: 0:0, 0:0, 0:3. Třebíč: Kružík (Muška) – Sýkora, Trnka, Vlk, K. Svoboda, Dvořák, D. Svoboda, Nejedlý, Bíbr, Kain, Pacalová, Kotačka, Mezlík, Bednář, Němec.