Hosté po změně stran vývoj střetnutí otočili, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu. V poslední části už měli navrch hráči z krajského města a strhli vítězství na svou stranu.

Svěřenci Karla Vejmelky a Štěpána Oberreitera přitom herně horším týmem zpočátku nebyli. „Utkání bylo poměrně vyrovnané. Jihlava měla více střel a to se také promítlo do výsledku. Domácí zvládli první třetinu lépe a vedli," komentuje třebíčský kouč Karel Vejmelka.

Jeho svěřenci v prostředním dějství vyrovnali využitou přesilovkou Filipa Kotačky a v téže minutě poslal Třebíč do vedení Spilka. Jihlavané však srovnali krok ještě do druhé sirény. „Ve druhé třetině jsme vyrovnali z přesilovky a za třináct vteřin to otočili, ale ten stav nevydržel dlouho a do přestávky bylo vyrovnáno," komentuje trenér Horácké Slavie.

Dukla byla v závěrečné dvacetiminutovce lepší a v 50. minutě si vzala vedení zpět. Jihlavané přidali pojistku o osm minut později a hostům na zvrat nezbývalo času ani sil. „Ve třetí třetině jsme tahali za kratší konec a výkonnostní rozdíl byl markantní. Soupeř měl tlak, ze kterého vytěžil dva góly. My jsme se za stavu 2:3 snažili v závěru vyrovnat, ale necelé tři minuty před koncem jsme dostali čtvrtou branku a bylo rozhodnuto," uzavřel hodnocení Vejmelka.

JIHLAVA B – TŘEBÍČ 4:2
Branky a nahrávky: 10. Machovský (Krajíček, Barák), 33. Krajíček (Sapík, Barák), 50. Polodna (Kratochvíl), 58. Krajíček (Barák, Havel) - 25. F. Kotačka (Přidal, Linhart), 25. Spilka (A. Kotačka). Rozhodčí: Ryšavý – Havelka, Čurilla. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 39. Třetiny: 1:0, 1:2, 2:0. Třebíč: Pavlas – Koňařík, Patočka, Doležal, Škrdlová, Linhart, Růžička – Spilka, A. Kotačka, Vedral, D. Svoboda, A. Svoboda, Šaroun, Přidal, Hrnčíř, F. Kotačka.