„Věděli jsme, že Budějovice mají obrovskou kvalitu a jejich hráči se chtějí dostat do extraligového áčka. A to je motivace velká, proto ti hráči šlapou celý zápas naplno. V útoku nás jasně přetlačili, umí podržet kotouč ve třetině a mají dobré individuality, které se v souboji jeden na jednoho prosadí. Vyhrávají souboje i u mantinelu a mají kvalitní zakončení," uznal trenér Horácké Slavie Štěpán Oberreiter a pokračoval hodnocení. „V první třetině jsme s nimi drželi krok, nehráli špatně," komentuje domácí kouč.

Po změně stran převzali taktovku Jihočeši. „Ve druhé třetině nás zatlačili a my jsme to přečkali jen s jedním gólem. Měli jsme dokonce tři šance, ale bohužel nám tam nic nepadlo," řekl po utkání třebíčský kormidelník.

České Budějovice v poslední části vítězství zvýraznily. „Třetí třetina už byla v podstatě hrou na jednu branku. Soupeř toho využil a skóre narostlo až na šest gólů. Pro kluky to musí být ponaučení, jak se hokej v mládežnických kategoriích hraje. Je to o pohybu s pukem i bez něj a hlavně o zakončení. Hraje se na góly, a když zakončení chybí, tak těžko budeme zápasy vyhrávat. Soupeř nás předčil ve všech činnostech a zaslouženě vyhrál," uzavřel hodnocení Oberreiter.

TŘEBÍČ – Č. BUDĚJOVICE B 2:6
Branky a nahrávky: 6. Spilka (Kotačka, Škdlová), 8. Němec (Mojdl) – 6. Březina (Hanák), 15. Masopust (Hrubec), 17. Kouba (Schwarz), 27. Březina (Dvořák), 43. Putz (Řehout), 53. Pojar (Cibuzak). Rozhodčí: Marek – Mejzlík – Mezlík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. Diváci: 30. Třetiny: 2:3, 0:1, 0:2.
Třebíč: Dobrovolný – Škrdlová, A. Růžička, Patočka, Němec, Koňařík - Mojdl, A. Svoboda, F. Kotačka - Průša, Spilka, A. Kotačka - D. Svoboda, Čtveráček, M. Růžička.
České Budějovice B: Prchlík (31. Kadlec) – Cibuzak, Ehdl, Pojar, Řehout, Dvořák – Schwarz, Hrubec, Kouba – Masopust, Haník, Putz – Kašpar, Březina.