„Přípravu na novou sezonu jsme začali druhého května a skončili sedmadvacátého června. Absolvovali jsme tréninky na zimním stadionu, fotbalovém hřišti, v tělocvičně Základní školy Masaryka a ve fitcentru Bílý Králík. Tréninky byly zaměřené na komplexní rozvoj hráčů,“ popisuje třebíčský kouč Roman Mejzlík, který ještě loni dovedl juniorku Horácké Slavie k prvenství v ligové soutěži.

Ilustrační foto.
Dorostenci ladí formu na ledě

Od posledního týdne v červenci jeho noví svěřenci ladí formu na ledě. „K tomu ještě chodíme do posilovny na zimním stadionu. Tréninky na ledě jsou zaměřeny jak na rozvoj individuálních dovedností, tak i na spolupráci hráčů při herních situacích. Mimo led rozvíjíme silové schopnosti, provádíme koordinační a kompenzační cvičení,“ hlásí Mejzlík, který má v přípravě dva brankáře a osmnáct hráčů do pole.

Mladší dorostenci absolvovali první dva přátelské zápasy proti extraligovým soupeřům. „Cílem utkání s Warriorem Brno a Žďárem bylo vidět všechny hráče. Zápasy nám zároveň ukázaly hodně nedostatků při hře, na které se budeme v další části přípravy zaměřovat. S přístupem hráčů k přípravě jsme spokojeni,“ nechal se slyšet kormidelník Horácké Slavie.

Zápasy

8. 8. Warrior Brno 1:7
11. 8. Žďár n. S. 4:12
15. 8. Jihlava B 5:4 sn
17. 8. Znojmo, 12.30 (D)
23. 8. Jihlava, 12.45 (D)
25. 8. Pelhřimov, 10.00 (V)
29. 8. Znojmo, 12.30 (V)
2. 9. Jihlava, 10.00 (V)

D – doma
V - venku