První cíl se začíná hradeckým hokejistům pomalu přibližovat. Ve středu tým kouče Jiřího Mičky doma porazil 2:1 Třebíč a jen totální kolaps v závěrečných šesti zápasech základní části by ho mohl připravit o umístění v nejlepší osmičce.


Proti Horácké Slavii opět zářil brankář Východočechů FILIP LUŇÁK, jenž ze sedmatřiceti střel pustil za svá záda pouze jedinou. „Cítil jsem se perfektně. Jsem rád, že se mi zápas povedl,“ uvedl třicetiletý gólman.


Byla vaše výhra zasloužená nebo spíš vydřená?


Spíše šlo o vydřenou výhru, nicméně strašně cennou. Byl to takový utrápený zápas. Oba týmy měly málo sil. Potřebovali jsme naplno bodovat, abychom si utvrdili postavení v nejlepší osmičce. Nakonec se to povedlo, ale výhra se nerodila lehce.


Po několika zápasech se vám podařilo vstřelit gól hned v úvodu, ale asi příliš uklidnění do vašich řad nepřinesl.


Byly i další šance, ale nic jsme z nich nedali. Soupeře ze začátku zápasu také podržel brankář. Kdybychom rozhodli v první třetině, byl by to klidnější zápas. Takhle jsme zase museli diváky trochu napínat, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře.

Na vás šlo sedmatřicet střel, takže jste si na nedostatek práce stěžovat nemohl. Je to tak?


Pro mě to byl krásný zápas. Cítil jsem se perfektně. Chtěl jsem se zase proti Třebíči ukázat, neboť jsem tam pět let působil a mám k ní dobrý vztah. Toužil jsem ukázat třebíčskému vedení, že stále chytat umím. Jsem rád, že se mi zápas takto povedl.

V posledních třech utkáních jste v normální hrací době inkasoval vždy jen jednu branku. Nemrzí vás, že z toho ani jednou nebyla vychytaná nula?


(pousměje se) Trošku mě to zamrzelo, hlavně v minulém domácím zápase s Litoměřicemi. Včera už ale bylo jasné, že inkasovaná branka musí přijít, takže mě to nemusí mrzet. Důležité je, že máme dost výher. Jsem také rád, že nám teď dobře funguje obrana a i mně se daří. Nuly nějak moc neřeším.

Ale nebylo by hezké ji vychytat v sobotu v Havlíčkově Brodě, i když to bude hodně těžké?


To by bylo určitě příjemné, protože Havlíčkův Brod v současné době dává spoustu gólů. Myslím, že je v tomto směru dokonce nejlepší v soutěži. Nicméně my tam jedeme opět s cílem bodovat. Když budeme znovu hrát dobře zezadu a dostaneme třeba jen jeden nebo dva góly, tak tam můžeme vyhrát.