TŘEBÍČŠTÍ BRANKÁŘI

Současní: Pavel Míča (23 let), Petr Ondrůj (21 let).

Možné posily: Radek Fiala ( 24 let) – Ústí nad Labem, Jakub Kovář (22 let) – České Budějovice, Tomáš Štůrala (25 let) – Zlín.

Proto je víc než jasné, že se třebíčské vedení musí porozhlédnout po kvalitním gólmanovi, který by zaujal místo brankářské jedničky.


„Je to pravda. Určitě chceme a potřebujeme naši současnou brankářskou dvojici doplnit,“ potvrdil sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný.


V minulé sezoně byl touto jedničkou kladenský Jakub Lev, kterého v průběhu sezony vystřídali postupně Tomáš Štůrala a Pavel Francouz, které Třebíč získala na střídavý start z extraligového Zlína, potažmo Plzně. Je pravděpodobné, že podobnou cestou se vydá klub z Vysočiny i letos.


Pokorný potvrdil, že už s několika brankáři jedná, odmítl však poskytnout bližší informace.


„Momentálně vedeme nějaká jednání, ale zatím nemůžu říct vůbec nic bližšího,“ uvedl sportovní manažer.


Podle informací Deníku je nejblíže podpisu smlouvy čtyřiadvacetiletý brankář Ústeckých Lvů Radek Fiala, který už v třebíčském dresu před dvěma lety několikrát nastoupil.


„Nemůžu to vůbec komentovat, dokud jednání nebudou dotažena do konce,“ odmítl jakkoliv spekulovat Pokorný.


Dalšími možnými posilami na brankářský post by prý měli být českobudějovický Jakub Kovář, nebo zlínský Tomáš Štůrala, kterého si ještě třebíčští fanoušci pamatují z uplynulé sezony, ve které předváděl spolehlivé výkony. Kdo se nakonec doopravdy v kabině Horácké Slavie objeví, není vůbec jasné. Jisté je jenom to, že jednání o příchodu některého z gólmanů by měla být dotažena co nejdříve, což potvrdil i sám třebíčský sportovní manažer.


„Myslím si, že snad příští týden bychom se mohli dohodnout,“ zakončil Pokorný.

JOSEF JAKOUBEK