Zprávu o svém konci u reprezentační dvacítky přijal trenér Šindel bez emocí. „Je to rozhodnutí výkonného výboru. Vedení svazu takto rozhodlo, a pokud to bude ku prospěchu českého hokeje, tak jejich verdikt vítám,“ říká smířlivě.


Kvůli ambici pokračovat u reprezentace přitom předčasně ukončil i jednání se svým bývalým třebíčským chlebodárcem. Dá si tedy trenér Šindel od hokeje pauzu?


„Hned dnes jsem začal jednat o tom, co bude dál,“ nepomýšlí bývalý gólman na dlouhé nicnedělání. O tom, zda se bude dále angažovat v mládežnickém či mužském hokeji, nechce zatím spekulovat. „Uvidíme. Všechno se bude odvíjet podle nabídky.“


Šindel přitom připouští, že už nějaké kontakty proběhly. „Určité nabídky jsem již obdržel, ale nic bližšího bych zatím nerad prozrazoval,“ zůstává pochopitelně tajemný. „Do čtvrtka bych chtěl mít jasno,“ upřesní alespoň termín, do kterého by chtěl jednání uzavřít.


Na Třebíč nezapomene


Výbornou referencí bude Šindelovi i poslední vydařená sezona Horácké Slavie. Třebíč pod jeho vedením odehrála jednu z nejlepších sezon v první lize vůbec, když skončila na výborném pátém místě.


„Na působení v Třebíči budu mít výborné vzpomínky. Sezona byla z našeho pohledu výborná,“ ohlíží se za minulým ročníkem Šindel, který bude týmu přát i nadále.


„Věřím tomu, že mužstvo na náš úspěch pod vedením Romana Mejzlíka naváže a bude pokračovat ve stejném duchu dál. Jsem přesvědčen o tom, že svoji výkonnost udrží.“


Syn ve stopách otce


Hrdý otec se rovněž raduje z formy svého syna Jakuba, který bude v příští sezoně působit ve finském klubu Tappara Tampere. Tedy v týmu, ve kterém v letech 1992 až 1994 sám působil.


„To je samozřejmě skvělá zpráva,“ potvrzuje svoji radost. „Jakub sám říkal, že by v českém klubu nadále pokračovat nechtěl. Nabídku z Finska měl, už když tam minule působil. Ale z nějakých důvodů z toho nakonec sešlo. Když přišla tato nová nabídka, byl pochopitelně velmi rád,“ připomněl i předchozí finskou štaci svého syna v klubu Pelicans Lahti.


Vzhledem ke své nedávné prvoligové zkušenosti Jaromír Šindel přivítal změnu v baráži o extraligu.


„Podle mě je to krok dopředu,“ říká o rozšíření baráže ze dvou na čtyři týmy. „Touto formou baráže se šance prvoligových družstev zvýší. Odpadne jim finálová série, která vítěze stojí hodně sil. Extraligové mužstvo se tak dostávalo do výhody.“

KAREL LÍBAL