Domácí zaspali úvod střetnutí a po dvou minutách inkasovali. Za necelých šest minut Severomoravané využili přesilovku 0:2.

Kontaktní gól mohl vsítit Weiss, ale to by samostatný únik musel proměnit.

V dalším průběhu pokračovalo trápení Třebíčských, které v závěru úvodního dějství utnul Vlašín. Ten dokázal protlačit puk za záda hostujícího brankáře za nedlouho poté, co Horáci nevyužili minutu a dvacet vteřin trvající přesilovku pět na tři.

„Rozhodl vstup do utkání, kdy jsme strašně brzy dostali gól po naší nedůslednosti v obrané třetině. Pak jsme si dali vlastní gól na 0:2,“ smutnil třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Jeho svěřencům nevyšel ani vstup do prostřední části, kdy Porubští využili dvě přesilovky v rozmezí dvou minut a tím z třebíčské branky vyhnali Máje, kterého nahradil teprve šestnáctiletý debutant v juniorském dresu Karel Vejmelka.

Domácí poté měli několik možností se vrátit do zápasu, ale blafákem po samostatném úniku neuspěl Paták a vzápětí rozezvučel konstrukci Vysloužil. Ten se však dočkal ve 37. minutě, ale radost Horácké Slavie trvala jen necelé dvě minuty, kdy hosté utekli na rozdíl tří branek.

„Potom ve druhé třetině jsme inkasovali dva góly v oslabení, ale nebylo to po nějakých dobrých kombinacích. Znovu nám tam padl nešťastný gól po odraženém puku. Soupeř měl za dvě třetiny jedenáct střeleckých pokusů a dal pět gólů,“ vystihl po utkání třebíčský lodivod.

Třetí perioda se dohrávala už jen z povinnosti a padlo po jednom gólu na každé straně.

Nejprve hosté zvýšili už na 2:6 a v závěru utkání využil výhodnější přesilovku čtyři na tři Vysloužil. „Rozhodly nešťastné góly, které jsme dostali, i když jsme to soupeři nabídli zbytečnými vyloučeními a ve třetí třetině jsme s tím výsledkem už nedokázali nic udělat,“ hodnotí trenér Horácké Slavie.

„Věděli jsme, že hrajeme se soupeřem, který dal nejvíc gólů v soutěži. My dneska dostali smolné góly, a to se na tom mužstvu podepsalo, že jsme naše šance nedokázali využít. Za dvě třetiny jsme nedali dva samostatné nájezdy a měli šanci, kdy byl náš hráč sám před bránou a koncovka byla, jaká byla,“ dodal na závěr Mejzlík.

TŘEBÍČ PORUBA 3:6

Branky a nahrávky: 18. Vlašín (Weiss), 37. Vysloužil (Paták), 60. Vysloužil (Paták) 2. Kofroň (Rosypka, Kameníček), 8. Jasiok, 25. Kanaloš (Vidlák), 27. Jasiok, 39. Šimkovič (Vidlák), 54. Kofroň (Vidlák). Rozhodčí: Hejduk Kotík, Rampír. Vyloučení: 11:12. Využití: 1:3. Diváci: 50. Třetiny: 1:2, 1:3, 1:1. Horácká Slavia Třebíč: Máj (27. Vejmelka) Peroutka, Belatka, Krejčí, Pálka, Donutil Paták, Vysloužil, Horký Vlašín, Marek, Musil Stromecký, Outulný, Weiss.