Svěřenci Romana Mejzlíka si tak protáhli letní přípravu. „Předzávodní období bylo vzhledem k pozdějšímu začátku soutěže dlouhé. Co jsme si naplánovali, to jsme s kolegy ze staršího dorostu naplnili. Výsledkově se nám povedla i přípravná utkání, i když herně to někdy nebylo podle našich představ," ohlíží se třebíčský trenér a pokračuje.

„Bylo to způsobeno častými změnami hráčů na postech, ale doufáme, že i tahle zkušenost nám pomůže v průběhu sezony. V ní chceme pokračovat v nátlakové hře, stejně jako v té loňské. Takže budeme hráče nutit k celoplošné hře s hodně osobními souboji, s rychlou, přesnou a důraznou koncovkou útočných akcí. Na to jsme se hodně zaměřovali v tréninku," pravil třebíčský lodivod.

Cílem jeho týmu je nový ročník začít úspěšně. „Žďár loni postoupil zpět do ligy a bude chtít určitě navázat na úspěšnou sezonu, takže nás nečeká nic lehkého, ale začínáme doma a věříme v úspěšný start do sezony," přeje si kouč Horácké Slavie.

Mnohem těžší bude duel proti Jihočechům, kteří juniorskou ligu loni ovládli. „Písek je favoritem soutěže. Loni podával velmi dobré výkony celou sezonu a letos tomu nebude jinak. Takže v neděli se ukáže, které z mužstev je lépe připravené a jestli naše ambice, hrát opět na špici ligy jsou oprávněné," svěřil se Mejzlík.