Svěřeni trenéra Romana Mejzlíka nezačali nejlépe v první třetině byli lepší hosté. Horáky podržel brankář Milan Máj. Třebíčští k vítězství nakročili až těsně před pauzou, kdy otevřel skóre Marek a dvoubrankové vedení po dvaceti minutách zajistil Horký.

„Zase jsme začali špatně a deset minut byli hrozní. Pak se to mírně zlepšilo a naštěstí jsme jim odskočili o víc jak jeden gól, což se nám v posledních zápasech nedařilo," oddychl si domácí kouč Mejzlík.

Žďár pokračoval v náporu i po přestávce a v polovině zápasu se vrátili do hry kontaktní brankou Čejky, který využil přesilovku. Dvougólové vedení vrátil domácím dvě minuty před druhou sirénou Mašek.

Úvod třetí třetiny vyšel hostitelům. V první minutě zvýšil na 4:1 Paták. O dvě minuty později přidal pátou branku mladých slávistů Vlašín. Derby také ovlivnilo vyloučení žďárského Fúzika, který byl za úder do oblasti hlavy a krku vyloučen na pět minuty a do konce utkání.

„Tento okamžik zlomil zápas. Fúzik je lídr jejich mužstva a ta hra se jim pak rozpadla. My už jsme si pak dělali, co chtěli," popisuje zlomový okamžik Mejzlík.

Mladíci Plamenů stačili už jen výsledek korigovat v 46. minutě Bednářem, ale poslední slovo měla Horácká Slavia. Nejprve za minutu zvýšil Vlašín a na konečných 8:2 upravil tři minuty před koncem upravil na konečných 8:2 Horký.

„Špatný začátek, konec dobrý a myslím, že jsme předvedli slušný výkon od té desáté minuty první třetiny. Akorát ta koncovka je taková moc dobrány a střelba nedůrazná. Tak to bohužel je, ale pracujeme na tom. Zatím se nám to nedaří přenést do zápasu, ale jinak jsme spokojení s tím výsledkem," uzavřel hodnocení třebíčský lodivod.

TŘEBÍČ - ŽĎÁR 8:2

Branky a nahrávky: 17. Marek (Roupec), 19. Horký (Vlašín, Paták), 38. Mašek, 41. Paták (Vlašín), 43. Vlašín (Paták, Vondráček), 47. Vlašín (Paták), 57. Horký (Vlašín, Paták) 32. Čejka (Staněk, Jan), 46. Bednář (Vítek). Rozhodčí: Hejduk Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:3, navíc Fúzik 5 + do konce utkání, Jan 10 min OT (oba ZR). Využití: 3:1. Třetiny: 2:0, 1:1, 5:1.

SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (41. Vejmelka) Roupec, Vondráček, Ščerban, Paták, Pelikán, Vlašín, Marek, Tvarůžek, Donutil, Horký, Krejčí, Pavlas, Pálka, Mašek, Kohout.