H. KRÁLOVÉ – TŘEBÍČ 8:1
Favorizovaní domácí udávali tempo hry po celou dobu utkání. Východočeši o osudu zápasu v podstatě rozhodli už v první třetině. Horácká Slavia se jen bránila a spoléhala na rychlé brejky. A po jednom z nich se dostala ke slovu, ale až za stavu 4:0, když snížil Jirák. Jenomže šlo o jediný čestný úspěch Třebíče. Ve zbytku střetnutí už skóroval jen lídr skupiny, který se ve zbývajících dvou třetinách prosadil ještě čtyřikrát.

„Na domácí, kteří hráli v jiném tempu než my, jsme nestačili. Rozdíl mezi námi byl markantní. Hradec byl jasně lepší a od ještě většího debaklu nás uchránil výkon brankáře. Ze strany soupeře se ale jednalo o jednoznačné utkání," uznal v hodnocení pro webové stránky hchk.cz hostující trenér Roman Mejzlík.
Branky a nahrávky: 3. Kopta (Miškář, Bezděk), 4. Krátoška (Kovářů), 9. Šeda (Kopta), 12. Bezděk (Šeda), 23. Šeda, 37. Procházka (Kastner), 40. Kratochvíla (Procházka), 46. Šeda (Vladyka, Bezděk) – 16. Jirák (Tůma, Matov). Rozhodčí: Kratochvíl, Kis, Vepřovský. Vyloučení: 4:5, navíc Krátoška, Kastner (oba HK) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 36. Třetiny: 4:1, 3:0, 1:0.
Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Matov, Hodek, Abrahám, Jirák, Šimka, Jaroslav Tůma, Urban, Maštera, Hort, Jakub Tůma, Mašek, Kabelka.

TŘEBÍČ – HAVÍŘOV 1:2 sn
Domácí nastoupili do posledního zápasu úspěšně zvládnuté nadstavbové části s odhodláním, odčinit debakl z Hradce Králové, což se jim podařilo jen částečně.

„Po nezvládnutém utkání v pátek jsme chtěli odehrát lepší zápas. Něco se nám povedlo a něco ne, ale celkově můžeme být s výkonem spokojení, i když jsme zase dali jen jeden gól. Naše síla směrem dopředu bez zraněných a nemocných hráčů není zase tak veliká. Na druhou stranu nás drží brankář," komentuje trenér Horácké Slavie Roman Mejzlík.

Střetnutí se hrálo s minimem vyloučení, ale i brankových příležitostí. Po nerozhodném výsledku musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější Havířov. „Utkání bylo takové bezstarostné. My jsme měli zajištěnou účast v play-off a Havířov naopak bojoval o teoretickou šanci na postup, ale potřeboval tady vyhrát za tři body," popisuje domácí kouč a pokračuje.

„Zápas byl opatrný, bez velkých šancí a bez tlaku s minimem střel. Pozorně se čekalo na nějakou chybu, a když přišla, tak to až na dvě situace vyřešili gólmani. My jsme letos po několikáté nezvládli nájezdy, ať už na ně stavíme, jaké hráče chceme," uzavřel hodnocení Mejzlík.
Branky a nahrávky: 29. Urban (Hort, Tůma) – 52. Peterka (Dudek, Cihlář), rozhodující nájezd: Vyčesaný. Rozhodčí: Kopeček – Horký, Klouda. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 68. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1.
Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Matov, Roupec, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Jaroslav Tůma, Urban, Maštera, Hort, Jakub Tůma, Mašek, Kabelka.