Samotný zápas nabídl atraktivní hokej se šancemi na obou stranách. Hrálo se svižně, ale přesto nebyl domácí trenér Roman Mejzlík s hrou úplně spokojen. „Utkání bylo pro oba mančafty těžké. Ústí nebylo tak lehkonohé jako při prvním vzájemném zápase u nich a my jsme se oproti zápasu na jejich ledě zvedli, i když to mělo k ideálnímu hernímu projevu daleko," komentuje třebíčský kouč.

Jeho svěřenci po bezbrankové třetině inkasovali jako první, ale ještě do druhé sirény se podařilo Horácké Slavii výsledek po brankách Dvořáka a Wasserbauera otočit.
„Šlo o hodně a my jsme chtěli poslední zápas v sezoně vyhrát. Bohužel jsme nešli do vedení jako první, ale postupně jsme se z toho dostávali," pravil Mejzlík.
Ústečtí ve třetí části srovnali. Třebíč si vzala vedení zpět v 55. minutě, kdy zaznamenal rozhodující gól Tůma.

Hosté ze závěrečného náporu nic nevytěžili a ještě do prázdné branky inkasovali. „Utkání bylo vyrovnané a vyhrál šťastnější tým. Mohlo to dopadnout i obráceně. My jsme přežili penaltu a také měli šance. Bylo to remízové utkání, jsme rádi, že jsme ho zvládli a zvítězili o dva góly," těší třebíčského lodivoda.

TŘEBÍČ – ÚSTÍ N. L. 4:2
Branky a nahrávky: 30. Dvořák (Urban, Caha), 34. Wasserbauer (šimka), 55. Tůma (Urban, Wasserbauer Jiří), 60. Hort (Matov) - 23. Veselý (Trmal, Tomáš), 46. Kopta (Balcar). Rozhodčí: Král Vojtěch - Mikšík, Pavel, Komínek Roman. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 227. Třetiny: 0:0, 2:1, 2:1. Třebíč: Šoustal - Caha, Všetečka, Urban, Šimka, Michálek, Nejedlý, Wasserbauer Jiří, Svoboda Karel, Dvořák, Hort, Matov, Kajnar, Tůma.