H. BROD – TŘEBÍČ 5:7
Poslední krajské derby sezony nabídlo přestřelku. Dosud úspěšní hosté, kteří tři předešlé vzájemné duely rivalů z Vysočiny vyhráli, si v úvodním dějství vypracovali dvoubrankové vedení. Na Bednářův hattrick odpověděli domácí pouze jednou.

Po změně stran se však prosadili pouze Havlíčkobrodští, kteří náskok soupeře smazali. Nejvíce branek přineslo závěrečné dějství, které začali Třebíčští náporem, ale hostitelský tým měl skvěle chytajícího gólmana. Jenže ve 48. minutě znovu poslal Horáckou Slavii do vedení Tichý. Netrvalo dlouho a Wasserbaureovu střelu usměrnil do domácí svatyně Urban – 3:5.

V 53. minutě se Brodští vrátili do zápasu kontaktním gólem. O dvě minuty později vrátil Horákům dvoubrankové vedení opět Urban. Tento scénář se opakoval i v závěru. Bruslaři snížili a hosté si vzápětí vzali dvoubrankové vedení zpět, když na konečných 5:7 upravil Všetečka.

„Utkání bylo z naší strany dobré. Pořád jsme vedli a tím byli ve výhodě. Domácí nás dotáhli jednou a to na 3:3 ve druhé třetině, ale my jsme dokázali ve třetí části odskočit. Jediné co se nám nedařilo, byla defenziva. Trápila nás hra v našem obraném pásmu, kde jsme po nedůrazu dostávali góly," hodnotí hostující kouč Roman Mejzlík.
Branky a nahrávky: 13. Jelínek, 25. Drobný (Bušek, Jelínek), 30. M. Přibyl (Polák), 53. Lacina (Hubert), 58. Hlídek (Lobo, Jelínek) – 9. Bednář (Burian), 12. Bednář (Wasserbauer), 14. Bednář (Burian, Urban), 48. Tichý (Všetečka, Hort), 52. Urban (Wasserbauer, Bednář), 54. Urban (Bednář, Burian), 59. Všetečka (Kajnar, Tichý). Rozhodčí: Slavík – Jeletz, Šťastná. Vyloučení: 11:6. Využití: 1:0. Diváci: 48. Třetiny: 1:3, 2:0, 2:4. Třebíč: Svoboda – Pokorný, Šimka, Wasserbauer, Hort, Kučera – Všetečka, Urban, Tichý, Jakub Tůma, Jirák, Burian, Matov, Kajnar, Jaroslav Tůma, Bednář.

TŘEBÍČ – PÍSEK 3:5
Domácí proti lídrovi bojovali o teoretickou naději na prvenství v soutěži. Horáci před zápasem ztráceli na Jihočechy deset bodů a domácí utkání s Krkonošemi mají k dobru. Jenže vstup do klíčového zápasu vyšel lépe hostům, kteří se brzy ujali vedení. Třebíčští však srovnali a do první přestávky měli více ze hry.

„Odehráli jsme velice slušné utkání. Zejména v první třetině jsme neproměnili spoustu šancí, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Chtěli jsme to řešit hokejově, což v zápase s takovým soupeřem nejde. Umřeli jsme na koncovku," komentoval domácí lodivod Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci šli po změně stran do vedení zásluhou Jakuba Tůmy. Na následné vyrovnání Písku odpověděl minutu před druhou sirénou Maštera.

„Ve druhé třetině to bylo vyrovnanější jak na střely, tak i na šance. V přesilovkách se trošku hledáme, protože jsme přeskupili řady. Kluci se musí srovnat," má jasno třebíčský trenér.

Horáci měli nakročeno k důležitým třem bodům. „Do poslední části jsme nevstoupili špatně. Vedli jsme a neměli se kam hrnout," povídal trenér Horácké Slavie. Hostitelé drželi hubený náskok do sporného vyloučení Horta. Písečtí z následné pětiminutové přesilovky srovnali.

„Hráli jsme dál aktivně, ale bohužel přišlo nešťastné vyloučení. Hráč soupeře šel do souboje a narazil do našeho. Bylo to sice od lokte, ale udělal si to sám. Rozhodčí to posoudil necitlivě a tím nechci říci, že zápas rozhodl, ale hrubě ho ovlivnil," kroutil hlavou Mejzlík.

Hosté ve 49. minutě strhli vedení na svou stranu a při hře soupeře bez brankáře pečetili vítězství, které s nejvyšší pravděpodobností znamená konečné prvenství. „V závěru jsme už chybovali, nedostali puk k bráně a dostali při power-play pátý gól. Jde vidět, že mužstvo Písku je zkušenější než to naše. Ti hráči už mají zkušenosti i s mužským hokejem, který se od juniorského liší. Soupeři můžu pogratulovat, ale náš výkon byl dobrý a nemáme se za co stydět, i když jsme poprvé nebodovali doma," uzavřel hodnocení šéf střídačky Horácké Slavie Třebíč.
Branky a nahrávky: 5. Burian (Bednář, Šimka), 30. Jakub Tůma (Urban, Hort), 39. Maštera (Bednář, Pokorný) – 2. Skala (Frühauf), 31. Hanus (Rod), 45. Duchoň, 49. koupal (Hanus, Volf), 60. Volf. Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal. Vyloučení: 4:5, navíc Hort (TRE) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 110. Třetiny: 1:1, 2:1, 0:3. Třebíč: Svoboda – Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Tichý, Jaroslav Tůma, Jirák, Burian, Wasserbauer, Hort, Matov, Kajnar, Maštera, Jakub Tůma, Kučera, Bednář.