Svěřenci Romana Mejzlíka nezačali špatně, ale neproměněné šance hosté potrestali vedoucím gólem. „V první třetině jsme měli dvě vyložené gólovky, ale prohrávali jsme 0:1, což pro nás nebylo moc šťastné," má jasno domácí trenér.

Kolín zvýšil po změně stran, ale Třebíč vrátil do zápasu kontaktním gólem těsně před druhou pauzou Roupec. „Ve druhé třetině jsme vyrovnali hru, ale nevyužili několik přesilovek, při kterých jsme netrefili ani bránu. Soupeř nám odskočil, ale naštěstí se nám podařilo snížit na 1:2," oddychl si třebíčský kormidelník.

Hostitelé srovnali v polovině třetí části Mašterou a o vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. V této disciplíně byli nakonec úspěšnější domácí. „Přeházeli jsme útoky. Věděli jsme, že tak hru oživíme, což se nám podařilo, i když tam byly chyby. Na druhou stranu šance měly oba týmy a jak za stavu 1:2, tak i za stavu 2:2. Utkání bylo celkově z obou stran dobré," hodnotí kouč Horácké Slavie.

Ten pochválil i soupeře a hlavně ho těší, že hráči právě v takových duelech nasbírají zkušenosti. „Kolín je důrazný soupeř, dobře bruslí a patří vedle Brodu, Táboru mezi mužstva, která hrají stejný styl jako my. Všichni se také pohybujeme v tabulce nahoře, jen Hradec je od nás všech bodově trošku odskočený. Hrajeme s těmito mužstvy o tu první čtyřku, a proto jsou pro nás ty dva body velmi cenné. Utkání to bylo velice těžké, ale tyto zápasy mohou kluky posouvat výkonnostně výš," uzavřel hodnocení Mejzlík.

TŘEBÍČ – KOLÍN 3:2 sn
Branky a nahrávky: 39. Roupec (Abrahám, Pelikán), 49. Maštera (Matov, Jirák), rozhodující nájezd: Abrahám – 9. Jiráň (Černý), 28. Bašus (Spitzer). Rozhodčí: Čech – Guth, Rittich. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 76. Třetiny: 0:1, 1:1, 1:0. Třebíč: Svoboda (Šoustal) – Matov, Roupec, Juráň, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Kučera, Maštera, Hort, Tůma, Vantuch, Mašek, Kabelka.