TŘEBÍČ – HODONÍN 5:1


Hosté od úvodu zahušťovali střední pásmo a spoléhali se na protiútoky. Domácí si vytvářeli gólové šance, ale ztroskotávali na vynikajícím brankáři Šurém. Do šancí se dostával také Hodonín, ale i on selhal v koncovce.


„Hodonín přijel s dobře organizovanou hrou. Bylo na nich vidět, že se nebudou tlačit dopředu a bránit v pěti lidech střední pásmo. I přesto jsme se dostávali do šancí. Nevím, jestli to bylo našimi střelci nebo výkonem gólmana,“ zadumal třebíčský kouč Kamil Pokorný.


Diváci na první gól čekali do 11. minuty, když David Vítek ve vlastním oslabení otevřel skóre. V 17. minutě střílel od modré Belatka a dorážel David Křenek – 2:0.


Domácí ve druhé části vytrvale bušili do obrany soupepeře, když motali hostujícím hráčům hlavy kombinacemi, ale když už dokázali překonat skvělého Šurého, stála jim v cestě branková konstrukce.


Ve 28. minutě hostitelé chybovali v rozehrávce a Ondřej Pelikán vrátil hosty do hry přesnou dělovkou do levého horního růžku Májovy klece.
Třebíč se snažila v poslední třetině rozhodnout. Hodonín dobře bránil, a pokud se domácí dostali do koncovky, naráželi na výborného gólmana.


Ve 49. minutě Klíma trefil břevno. Definitivní zlom nastal o minutu později. Ve středním pásmu napřáhl Boris Kún a výstavní ranou do šibenice zlomil odpor soupeře. Třebíč vstřelila za 50 sekund čtvrtou brankou Pavlem Vyhnálkem. Konečnou podobu výsledku dal minutu před závěrečnou sirénou David Křenek, který se zorientoval před brankou a zavěsil pod břevno.


„Ve třetí třetině rozhodla neskutečná střela od červené, a i když gólman před tím zlikvidoval padesát střel, tak na tuto nedosáhl,“ hodnotí trenér Třebíče.

Branky a nahrávky: 11. Vítek (Klíma), 17. Křenek (Belatka, Dočekal), 50. Kún (Máj), 51. Vyhnálek (Koza), 59. Křenek (Krutiš) - Pelikán (Zelinka). Rozhodčí: Vampola - Blažek, Zídek. Vyloučení: 6:8, navíc Šurý (HOD) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 156. Třetiny: 2:0, 0:1, 3:0. Třebíč: Máj – R. Kadela, Čtveráček, Belatka, Kún, Kotrba, Dvořák, Švaříček - Klíma, Vítek, E. Kadela - Křenek, Kesner, Dočekal - Koza, Krutiš, Giz - Vyhnálek.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – TŘEBÍČ 1:8


Třebíč začala dobře, a když se vyznamenal brankář Adam Wolf, tak odcházela do kabin po první třetině za stavu 5:0. „Začali jsme velice slušně. Povinnost nám velela toto utkání zvládnout, a to jsme v první třetině splnili. Hráli jsme na tři pětky a dostali se do tempa. V první třetině jsme prakticky rozhodli,“ má jasno třebíčský kouč Kamil Pokorný.


Hosté se po zbytek zápasu nechali ukolébat a domácí kouskovali hru. Mladí Horáci se potom utápěli v kličkách a parádičkách.


„Od druhé třetiny jsme hráli na čtyři pětky, abychom dali příležitost všem hráčům, a tak jsme trošku vypadli z tempa. Pak už jsme nehráli zodpovědně, ale je těžké za rozhodnutého stavu udržet hráče v koncentraci. Opět jsme hráli více na krásu, ale jsem rád, že jsme ten zápas zvládli,“ hodnotí třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky Třebíče: Křenek (Krutiš, Koza), Vítek (R. Kadela), Vondráček (Belatka), Křenek (Krutiš), Vítek, Vondráček (Dočekal, Kesner), Vondráček (Koza), Vítek . Třetiny: 0:5, 1:2, 0:1. Třebíč: Wolf - R. Kadela, Čtveráček, Belatka, Kún, Dvořák, Kotrba, Švaříček - E. Kadela, Vítek, Klíma – Dočekal, Kesner, Vondráček – Křenek, Koza, Krutiš – Giz, Vyhnálek.

JIŘÍ OBORNÝ
LUKÁŠ ROUSEK