HRADEC KRÁLOVÉ – TŘEBÍČ 3:1
Horácká Slavia přicestovala na východ Čech pouze se dvanácti hráči do pole, kdežto domácí nastoupili se čtyřmi útoky. Samotný duel zpočátku nabídl po jedné šanci na obou stranách, ale bez gólového efektu. Mountfield se ujal vedení po využité přesilovce Krátošky ze 13. minuty. Do konce první třetiny mohl vyrovnat Juráň, ale z výhodné střelecké pozice puk do sítě neusměrnil.

„Odehráli jsme docela slušně první třetinu. Měli jsme několik dobrých šancí a mohli skórovat, ale to nám nevyšlo. Soupeř to potrestal při přesilové hře," komentuje hostující trenér Roman Mejzlík.

Královéhradečtí začali prostřední dějství náporem, ale několik příležitostí zůstalo nevyužitých. Až ve druhé polovině utkání zvýšil svojí druhou trefou Krátoška. Snížit mohl gólem do šatny Jirák, ale po přečíslení domácí branku minul. Třebíč se dočkala až ve druhé minutě závěrečné části, kdy pohotovou střelou vrátil hosty do zápasu Mašek – 2:1. Jenomže šlo o jediný střelecký úspěch hostí. Východočeši si pojistili vedení o tři minuty později a zápas dotáhli do vítězného konce.

„Pořád jsme byli ve hře, i když jsme po dvou třetinách prohrávali 2:0. Podařilo se nám snížit, ale pak přišla chyba a my po třech minutách inkasovali rozdílový gól na 3:1. Pak už jsme utkání nedokázali zdramatizovat. Náš výkon ale nebyl proti tak silnému soupeři, jako je Hradec, vůbec špatný," hodnotí kouč Horácké Slavie.
Branky a nahrávky: 13. Krátoška (Procházka, Miškář), 33. Krátoška (Kopta), 45. Kastner (Krátoška, Bezděk) – 42. Mašek (Salák, Juráň). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Třetiny 1:0, 1:0, 1:1. Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Matov, Juráň, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Tůma, Hort, Salák, Vantuch, Mašek.

TŘEBÍČ – HAVÍŘOV 6:2
Třebíčští za svým prvním domácím vítězstvím za tři body v nadstavbové části vykročili rázně. Už na začátku čtvrté minuty otevřel skóre domácí Jirák, který zvýšil za dalších 89 vteřin hry. Hosté se dostali ke slovu kontaktním gólem Fejka v 17. minutě, ale Jirák vzápětí dokonal hattrick a vrátil tak Horácké Slavii dvoubrankové vedení.

„Utkání rozhodl náš nástup, kdy jsme dali dva rychlé góly a pak jsme rychle dokázali odpovědět na snížení hostů. Vedli jsme po celý zápas a nedopustili žádnou komplikaci. Docela slušně jsme bránili a kromě několika situací dokázali udržet střelce soupeře v dostatečné vzdálenosti od naší brány," pochvaluje si kormidelník Třebíče Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci měli utkání v dalším průběhu pod kontrolou a do třetí třetiny vstupovali s komfortním náskokem 4:1. Vedení na začátku vylepšil Horký a snížení Havířova odpověděl svým čtvrtým zásahem David Jirák. „Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, protože to po tom předchozím zápase v Hradci, který nás stál hodně sil, nebylo vůbec jednoduché," uzavřel hodnocení domácí lodivod.
Branky a nahrávky: 4. Jirák (Salák, Horký), 5. Jirák (Salák), 17. Jirák (Abrahám), 22. Pelikán (Abrahám, Roupec), 45. Horký (Hort, Salák), 57. Jirák (Hodek, Roupec – 17. Fejko (Chroboček, Churý), 53. Taras (Šmíd). Rozhodčí: Král – Klouda, Musil. Vyloučení: 5:7, navíc Fejko (HAV) 10 min. OT. Využití: 2:1. Diváci: 53. Třetiny: 3:1, 1:0, 2:1. Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Roupec, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Tůma, Horký, Hort, Salák, Mašek.