Ovšem mužstvo z Vysočiny nemá za sebou soutěžní ročník vůbec špatný. Třebíč nejprve úspěšně zvládla základní část, když v ligové skupině Střed za suverénním Hradcem Králové skončila druhá.

„Sezonu jsme odehráli velice slušně, co se týče základní části i nadstavby. Věděli jsme, že ti soupeři budou hodně silní a hráli jsme v nízkém počtu hráčů. Ti kluci byli přetěžovaní a možná, že i to se projevilo v závěru sezony, když jsme neměli kde brát. Zápasy byly hodně náročné," komentoval trenér Horácké Slavie.

Třebíčští hokejisté obsadili v nadstavbové části třetí, místo hned za favority z Hradce Králové a ostravskou Porubou. Ostatní soupeře nechala Mejzlíkova družina za sebou.

„V nadstavbě jsme udělali hodně bodů, dostali se do play-off, ale dál šly nejlepší celky z naší skupiny. S Hradcem Králové a Porubou jsme nezískali ani bod. To nějakým způsobem odpovídalo výkonnosti jejich i naší," má jasno třebíčský kouč.

Ten souhlasil s tím, že třetí příčka v nadstavbové fázi byla maximem, čeho šlo dosáhnout. „Já si myslím, že ano. Tomu i ten vývoj ve skupině odpovídal. Mrzí mě jen to, že s favority na rozdíl od nás získali body jiné týmy jako Vsetín, Přerov nebo Havířov. My jsme to nedokázali. I z toho důvodu beru jako úspěch, když jsme s ostatními soupeři získali tolik bodů," byl spokojen Mejzlík.

Osudovým soupeřem jeho týmu se stal druhý celek v nadstavbové skupině B Poruba. Na ostravském ledě Horácká Slavia prohrála vysoko, ale konečný výsledek dění na ledě příliš neodpovídal.

„My jsme tam dostali nešťastný gól na konci druhé třetiny, kdy nám odskočili na 3:1 a tím se soupeř uklidnil. Pak se domácí soustředili víc na obranu a my tu hru otevřeli. Vznikly tam nějaké příležitosti a Poruba nás trestala," ohlédl se za prvním čtvrtfinálovým zápasem třebíčský lodivod.

Odveta na Vysočině vypadala jinak. Domácí sice brzy prohrávali o dvě branky a první třetina skončila 0:3, ale pak přišla stíhací jízda. Třebíč v závěru sahala dokonce po vyrovnání.

„V odvetě Poruba tyto šance jako byly nájezdy nebo přečíslení do otevřené obrany neproměňovala. Jinak měly oba čtvrtfinálové zápasy podobný průběh. V závěru jsme měli příležitosti při power-play, ale nedokázali jsme je proměnit a dotáhnout zápas alespoň do nájezdů. Konec hry," shrnul šéf třebíčské střídačky.