Svěřenci Romana Mejzlíka snížili po vítězné středeční dohrávce nad Krkonošemi náskok vedoucího Písku na deset bodů. Jenže do konce zbývají dvě kola, a tak je smazání ztráty nemožné. „Připravíme se na poslední zápasy, které budeme chtít odehrát v co nejsilnější sestavě. Chceme sezonu dohrát s dobrými výsledky a prezentovat se pohlednou hrou," přeje si uspět trenér třebíčské juniorky Roman Mejzlík.

Horáci v dnešním 35. kole zavítají na led čtvrtého Kolína. „Čekám kvalitní hokej. S tímto soupeřem to byly vždy dobré zápasy. Postavíme nejsilnější možnou sestavu a já doufám, že zvítězíme, i když to nebude jednoduché," má jasno kouč Horácké Slavie.

Zrovna se Středočechy jednou prohrál tým z Vysočiny za tři body. Kozlové jsou tak vedle lídra z Písku jediný celek, který Třebíč v základní hrací době porazil. Stalo se tak na začátku prosince v 17. kole. „Sehráli jsme tam velice špatné utkání. Byl to takový, jak se říká den blbec, kde nám nešlo vůbec nic a kolínští kluci toho využili," zalovil v paměti šéf třebíčské střídačky.

Horáci zakončí soutěžní ročník v neděli, kdy hostí Jindřichův Hradec. Jihočeši využívali juniory ve druholigovém A-týmu, což pro mladíky znamená cenné zkušenosti, a to by mohlo na závěr sezony přispět k atraktivitě zápasu. „Áčko v Jindřichově Hradci už skončilo, takže kluci budou odpočatí a podle mého názoru to bude zajímavé utkání," domnívá se Mejzlík.

Zatímco juniorka o víkendu soutěžní ročník uzavře, starší dorostence čekají ještě tři duely a ne zrovna lehké. Třebíčští mladíci mají dnešní 17. kolo nadstavbové části ligové soutěže s Jabloncem předehrané, a tak nastoupí k dalšímu zápasu až v neděli. V 18. kole skupiny B zajíždí na půdu vedoucího Kolína. Horácká Slavia v úterý předehrává 19. kolo na domácím ledě proti druhému Přerovu a soutěžní ročník zakončí příští neděli v Brně proti třetímu Warrioru.

Právě s Jihomoravany uhráli svěřenci Karla Vejmelky a Štěpána Oberreitera ve svém posledním utkání bod. S Warriorem totiž všechny předešlé zápasy prohráli a dvakrát utrpěli debakl.

„Zaměřili jsme se na obranu a pokoušeli se o protiútoky. Hra byla vyrovnaná. Zápas jsme zremizovali při power-play a nájezdy jsou už vabank. Jsme s bodem spokojení a myslím, že nás to nakopne do posledních zápasů, které chceme zvládnout herně a pokusit se ještě někde zabodovat," nechal se slyšet kormidelník staršího dorostu Štěpán Oberreiter.

Už jen dva zápasy do konce sezony zbývají i mladšímu dorostu Horácké Slavie. Třebíčským hokejistům sice na neděli vychází v nadstavbové skupině E ligové soutěže volný los, ale předehrávají poslední kolo s „béčkem" jihlavské Dukly. Ročník tak mladíci zakončí o týden později v Pardubicích.

Tým vedený Jaroslavem Barvířem a Marcelem Cahou skupinu o konečné pořadí vede, ale hlavní cíl pro zbytek sezony je jiný. „To je předem dané. Chceme zapojit do hry a zapracovat do sestavy talentované hráče ze starších žáků, kteří v této kategorii budou působit příští rok. Následující sezona nebude pro mladší dorost vůbec jednoduchá," má jasno asistent třebíčského trenéra Marcel Caha.
Žáci budou mít další možnost se ukázat už v neděli. „Budeme zapojovat do hry mladé kluky, včetně utkání s Jihlavou a samozřejmě chceme také vyhrávat," hlásí Caha.

Hokejové menu
Liga juniorů – sk. Střed
Pátek - od 18.30: Velké Popovice – Písek, od 19.00: Kolín – TŘEBÍČ, Tábor - Havlíčkův Brod, od 20.00: Chrudim – Boskovice, Jindřichův Hradec – Krkonoše.
Neděle – od 10.30: TŘEBÍČ - Jindřichův Hradec, od 13.00: Krkonoše – Chrudim, od 14.00: Boskovice - Velké Popovice, od 14.30: Havlíčkův Brod – Kolín, od 17.10: Písek – Tábor.

Liga st. dorostu – sk. B
Pátek – od 18.00: Šumperk – Kolín, od 18.15: Warrior Brno – Přerov.
Neděle – od 11.30: Jablonec nad Nisou - Warrior Brno, od 10.15: Kolín – TŘEBÍČ.

Liga ml. dorostu – sk. E
Neděle – od 16.00: Benátky nad Jizerou – Pardubice B, od 17.00: TŘEBÍČ – Jihlava B.