Při znalosti ostatních výsledků je nyní zpětně jasné, že v případě udržení nerozhodného výsledku alespoň do konce základní hrací doby by v pátek večer Horáci nastupovali k prvnímu utkání předkola.

Třebíč v posledních letech hrála třikrát semifinále soutěže. Letos ji čeká pouze účast ve skupině play-out. „Jsme smutní a zklamaní," netajil rozčarování v rozhovoru pro Deník generální ředitel klubu Karel Čapek. „Do play-off jsme měli kousek, bohužel ten poslední krok jsme nezvládli."

Důvody, proč se tak stalo, je pochopitelně ještě brzy jakkoliv pojmenovávat. „V posledním utkání nám chyběli někteří zranění hráči, Kometa upřednostnila svůj zájem, prostě se to tak sešlo," krčí rameny Čapek, kterého neúspěch klubu mrzí i kvůli fanouškům: „Celou sezonu stáli za týmem," uznává šéf Horácké Slavie.

Z neúspěchu se chtějí v klubu především poučit. „Musíme si celou sezonu důkladně vyhodnotit. Jak po stránce hráčské, tak třeba i ohledně spolupráce s jinými kluby," uvedl na toto téma Čapek.

Vzhledem k nastřádanému bodovému zisku je zítra startující skupina posledních čtyř pro Třebíč pouze povinně hraná. Sestupem její hokejisté totiž ohroženi nejsou.

Klub tak využije následující sexteto zápasů k prověření potenciálních kandidátů třebíčského dresu pro příští sezonu. „Dáme ve větší míře šanci širšímu kádru, především našim juniorům a dorostencům. Ti dostanou prostor, aby prokázali, zda je možné s nimi počítat pro příští sezonu," naznačuje nejbližší strategii klubu Čapek.