Jak ale ukázalo předchozí kolo, první liga nemá slabých týmů a žádný zápas není předem rozhodnutý.

Ačkoliv by se při pohledu do tabulky mohlo zdát, že Duklu čeká jednoduchý zápas, není radno usínat na vavřínech. Kališníci sice jsou aktuálně na devátém místě, ale Jihlavští si dobře uvědomují, že se jedná o nevyzpytatelného soupeře. „Je to kvalitní soupeř, i z historie výsledků – byli jsme jim tady schopni dát „devět", ale pak nám to tu zavřeli, že jsme s nimi, tuším, 1:0 prohráli," vzpomíná útočník Richard Diviš, který v sobotu rozhodl duel se Slavií.

Navíc Jihlavští mohou jen odhadovat, kdo se zítra v dresech soupeře objeví. „Jedná se o farmu Hradce Králové, který má ten kádr relativně široký. Tak dost dobře nevíme, kdo tam přijede," přiznává Richard Diviš a vzápětí dodává: „Ale myslím, že naše aktuální forma je poměrně slušná. Chceme odvést maximum a převést kvalitní výkon. Věříme, že to bude stačit na body."
Dukla, která má nejlepší obranu v soutěži a obzvláště venku jen málo inkasuje, nyní na čtvrtém místě ztrácí na vedoucí Kladno čtyři body, a na druhý Prostějov má manko pouze dvoubodové.

Horácká Slavia se zatím nemůže pořádně chytit a opět se pohybuje mimo pozice zaručující předkolo play-off. Na led oslabené, ale stále silné pražské Slavie ale pojede s odhodláním. Proti silným mužstvům svěřenci Martina Sobotky bodovat umí. „Už zápas s Kladnem vypadal dobře, měli jsme hodně šancí a měli jsme ho vyhrát, takže máme sebevědomí i pro zápas se Slavií," říká útočník Třebíče Petr Mrázek.

Z pražského Edenu se body vezou jen těžko. Z devíti domácích zápasů Slavia nezvládla paradoxně pouze s Mostem a s Benátkami. Naposledy se na ledě sešívaných sklonilo i Kladno. „Na Slavii musíme předvést o něco lepší výkon. Hlavně konečně dávat branky. Ta hra už vypadá daleko lépe, jen nám to tam nepadá. Jednou se to musí zlomit," věří Petr Mrázek, který je přesvědčený o kvalitě Slavie. „Už ukázali, že tu malou krizi, co měli, zažehnali a že mají ohromně silný tým. Je to Slavie, takže s tím tam také jedeme," přiznává respekt Mrázek.

Na domácím ledě Horácká Slavia hosty překvapila. Pražané tehdy byli na prvním místě tabulky, po prohře na Vysočině je vystřídalo Kladno. „Víme, že je umíme porazit, rozhodně se nesmíme bát hrát hokej. Hrajou doma, jsou zvyklí na malé hřiště, ale na to nemůžeme myslet," říká Mrázek.

MARTIN SINGR
ONDŘEJ KRÁSNÝ