„Bereme dva body, ale měli jsme mít tři," má jasno domácí trenér Štěpán Oberreiter. Jeho svěřencům nevyšlo úvodní dějství. „Potřebovali jsme vyhrát, ale první třetina byla z naší strany rozpačitá. Špatně jsme do zápasu vstoupili a brzy inkasovali. Sice jsme pak vyrovnali, ale museli jsme s klukama první část probrat," komentuje třebíčský lodivod.

Po změně stran se domácí zlepšili a vypracovali si slibný náskok. „Druhá třetina už byla podle našich představ. Dobře jsme sehráli přesilovku a odskočili na 3:1," těšilo šéfa třebíčské střídačky.

Jenže utkání nakonec dospělo k nájezdům, ve kterých byla Horácká Slavia úspěšnější, která tak získala alespoň bonusový bod.
„Ve třetí části jsme hru kontrolovali do té doby, než jsme měli zbytečná vyloučení a to nás stálo vedení. Zápas jsme měli vyhrát za tři body, dobře rozehrané to bylo, ale šlo se do prodloužení. Naši kluci oba nájezdy proměnili a soupeř ne," hodnotí Oberreiter.

Toho ale mrzela ztráta bodu, když se nepodařilo utkání dotáhnout do vítězného konce v základní hrací době. „Kluci jsou nezkušení, ty fauly nepramenily z nějaké hrubosti. Můžeme se dostat na puk, zbytečně dohráváme hráče a pak přišel útočný faul. Tím jsme dostali soupeře do hry a výsledkem byly dva góly na 3:3. Soupeř to riskl při power-play a vyšlo mu to," posteskl si Oberreiter.

Hlavním protivníkem tedy byla nedisciplinovanost a zejména nezkušenost. „Hráči to musí vyhodnotit lépe. Faul na půlce soupeře by se neměl stávat, je to zbytečné a hlavně nic neřeší. Špatné vyhodnocení situace pramení jen z nezkušenosti. Je potřeba to řešit lépe," má jasno kormidelník Horácké Slavie.

TŘEBÍČ – J. HRADEC 4:3 sn
Branky a nahrávky: 18. A. Svoboda (Vlk, Marek), 30. Průša (Mojdl, Vedral), 38. Spilka (A. Svoboda) – 3. Bašta, 54. Novák (Kalaj), 57. Novák (Kalaj). Nájezdy – proměnili: Svoboda, Průša (oba Třebíč) – Drbal, Michal (J. Hradec). Rozhodčí: Marek – Erat, Kotrba. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 31. Třetiny: 1:1, 2:0, 0:2.
Třebíč: Pavlas – Dvořák, Vlk, Koňařík, Patočka, Marek - Šaroun, Čtveráček, Mojdl, Doležal, A. Svoboda, Kotačka, D. Svoboda, Vedral, Spilka, Růžička, Průša.