Divoké přestřelky 8:3 a 6:3 ještě vyšperkoval souboj na ledě Medvědů, který Dukla vyhrála 8:4. Mohou se jihlavští fanoušci těšit na další brankové hody?

Napovídá tomu hned několik skutečností. Tým z krajského města se pyšní třetím nejlepším útokem v lize hned za suverénní Mladou Boleslaví a druhou Olomoucí. Navíc se zdá, že se svěřenci trenéra Vlka vracejí po porážkách z obou derby a také v Šumperku, zpět na vítěznou vlnu. Dokázali totiž vyhrát jak v Kadani, tak naposledy v Litoměřicích, i když až po prodloužení.

Naopak Medvědi jsou momentálně v hluboké krizi. Po výborném startu, kdy se po sedmi kolech vyhřívali na čele celé první ligy, teď přišel útlum a strmý pád tabulkou. Po devíti po sobě jdoucích porážkách se nyní nacházejí na osmém místě.

Přesto si Dukla musí dát pozor. Na berounském týmu je totiž znát rukopis trenéra Petra Nováka. I když se jeho mužstvu nedaří, dokáže bojovat. To prokázalo nejen v posledních čtyřech zápasech, kdy hned tři z nich dokázalo dotáhnout do prodloužení, ale také v prvním letošním duelu se svým středečním soupeřem.

Tehdy si Jihlava střežila pracně vybudovaný dvoubrankový náskok, Medvědi však snížili a gólem v čase 59:59 vybojovali bod. „Na to si musíme dát pozor. Beroun sice má výsledky takové, jaké má, ale i přesto to nebude jednoduché," přemýšlí stratég Dukly Petr Vlk.

Další krajské zástupce čekají těžké venkovní zápasy. Oba totiž zajíždějí na stadiony dvou vedoucích týmů soutěže. Před hokejisty Havlíčkova Brodu je bitva s Olomoucí, na kterou by se v případě výhry v tabulce bodově dotáhli.

Rebelové ovšem na Hané často nevyhrávají. V posledních dvou sezonách si odvezli čtyři porážky. Naposledy se z vítězství na ledě Kohoutů radovali ve čtvrtfinálové sérii z února 2011.

Mičkův tým už ale letos jedno podobné tabu zbořil. Před týdnem dokázal po sedmi letech vyhrát v Ústí nad Labem. A podobnou taktiku, kterou použil na severu Čech, bude praktikovat i ve středu. „Musíme si hlídat střední pásmo, hrát dobře do obrany a z brejků dát nějaký ten gól," hlásí na brodských webových stránkách obránce Tomáš Semrád.

Horáckou Slavii pak čeká výjezd do Mladé Boleslavi. Třebíč by ráda odčinila domácí prohru s Ústím nad Labem, ve městě škodovek to ale bude mít těžké. Domácí totiž na svém ledě ztratili zatím jenom jedno utkání z dvanácti.

Jak ve středních Čechách dopadne tým Kamila Pokorného?