Papírově snadnější duel čeká v sobotu jihlavskou Duklu. Ta na Horáckém zimním stadionu přivítá Písek.

Svěřenci trenéra Kamila Pokorného v letošní sezoně sehráli s ještě loni extraligovým celkem už dvě utkání. V prvním doma prohráli až v prodloužení 1:2, v tom druhém už si s nimi ale Boleslav pohrála a porazila je 6:1. Do třetice by si už tak chtěli připsat cennou výhru. „Vždy pomýšlíme na co nejlepší výsledek. Až po zápase si potom vždy vyhodnotíme, jestli je bod, nebo dva dostačující. Boleslav je obrovský favorit, ale v sezoně už párkrát, ale opravdu jen párkrát zaváhala a já bych byl rád, kdybychom ji donutili k tomu, že zaváhá opět," plánuje Pokorný.

Zároveň připomíná, že už si hráči zápasy s tímto soupeřem vyzkoušeli, a neměli by tak být ustrašení. Právě naopak. „Je třeba trošku odhodit respekt. V obou zápasech, ať už doma, nebo venku, z nás byl cítit velký respekt a to nás svazovalo. Já věřím, že naše úcta bude zdravá, ale ne přehnaná," tvrdí třebíčský kouč.

Díky pečlivé přípravě z týmu sálá zdravé sebevědomí. „Víme, v čem jsme silní, a to budeme chtít na ledě praktikovat. Když se nám to podaří na víc než sto procent, tak potom máme šanci uspět i s takhle silným soupeřem. Je potřeba na ledě odevzdat všechno," burcuje stratég Horácké Slavie.

Ten kromě přípravy svých hráčů zároveň láká na stadion diváky. A to nejen na duel prvního s pátým týmem tabulky, ale také na jeden velký návrat. „Věřím, že dorazí diváci, že uvidí špičkový prvoligový tým a nás v nejsilnější sestavě. Zatím to vypadá, že by měli na zápas dorazit všichni hráči, jak Vojta Němec, tak Martin Dočekal i Lukáš Nahodil. A na světě je ještě jedno nové hostování," nechtěl prvně uvést, o jakého hokejistu se jedná. „Z Ústí nad Labem se k nám vrací Marek Laš," prozradil nakonec.

Najít ztracenou pohodu a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Tak zní úkol jihlavských hokejistů. Ti momentálně zažívají nejhorší období v sezoně a po pěti prohrách v posledních šesti duelech klesli až na samou hranici účasti v play off, tedy na osmé místo. Naposledy si z Mladé Boleslavi odvezli porážku 0:5. „Soupeř si výhru zasloužil, celé utkání jsme tahali za slabší konec," zlobil se po debaklu asistent trenéra Vlka Patrik Augusta.

Spraví si Dukla proti poslednímu Písku chuť?