Zápas to určitě nebyl jednoduchý. Už jenom kvůli tomu, že díky poruše osvětlení byl začátek odložen o více jak půl hodiny. „Bylo to velice nepříjemné,“ uvedl asistent trenéra Mejzlíka Roman Vondráček. „Hráči byli rozcvičení, připravení na zápas. Potom jenom postávali u východu z kabiny a po nějakém čase jsme šli kroužit po ledě. Nepříjemné to bylo určitě i pro brankáře, kteří byli rozchytaní a díky pauze znovu ztuhli.“


Po vhození úvodní buly se na ledě rozpoutal velký boj a pohledné akce k vidění příliš nebyly. V podobném duchu se odehrál celý zápas a tak rozhodnutí přinesla až třetí třetina, ve které se trefil Bulička. „Věděli jsme, že to bude těžké utkání, a to se potvrdilo,“ konstatoval Vondráček. „Ale pro nás bude teď těžké každé utkání, protože máme mladý tým, který musí získat nějaké zkušenosti. Jsme ale každopádně rádi za to, jak jsme vstoupili do ligy.“


V třebíčském dresu se v Písku nečekaně představila dvojice Nahodil – Burian, která by měla většinu sezony strávit v extraligových Pardubicích, potažmo Českých Budějovicích.


„Bylo to pro nás velké posílení a jsme strašně rádi za to, že jsme je mohli zařadit do sestavy. V zápase předvedli, že pokud v našem týmu k pár zápasům nastoupí, budou pro nás velké posily,“ uvedl na jejich adresu třebíčský asistent. Zda však nastoupí i v sobotu proti Olomouci ale nevěděl. „Tohle je těžké říct. Zítra (dnes – pozn. red.) začíná extraliga, takže se teprve uvidí. Každopádně pokud nebudou v extralize nastupovat pravidelně, měli bychom je mít k dispozici,“ prohlásil.


Pochvalu si však nevysloužila jenom dvojice talentovaných útočníků, ale především brankář Radek Fiala. Ten pochytal několik vyložených šancí soupeře, navíc v závěru chytil trestné střílení a hned v úvodu sezony vychytal čisté konto.


„Od jeho výkonů se budeme chtít odrážet, a to se nám povedlo už včera. Možná byl zezačátku trochu nervózní, protože dlouho nechytal, ale jeho výkon rostl od minuty k minutě a vyvrcholil ve třetí třetině, kdy zlikvidoval nebezpečné akce soupeře a navíc chytil trestné střílení,“ chválil Vondráček.