Horácká Slavia má jediný úkol. Proti Ústeckým Lvům navázat na předchozí dobré výsledky a pojistit si tak definitivně páté místo.

Hokejisté Třebíče prožívají dobré období. Od vysoké porážky 0:7 s Olomoucí se zvedli a pravidelně bodují. Momentálně drží sérii čtyř výher v řadě a o páté místo mohou přijít pouze v případě, že by Havířov oba poslední zápasy vyhrál, zatímco oni by ani jednou nebodovali.

Mohlo by se tak zdát, že už mohou svěřenci trenéra Kamila Pokorného nastoupit v uvolněné náladě. To ovšem pravdou není. „Motivaci určitě mít budeme. Hrajeme doma a budeme chtít nalákat fanoušky, aby přišli v co největším počtu na play-off," hlásí třebíčský útočník Lukáš Nahodil. „Navíc máme určitou sérii a nechceme se tím, že bychom třeba zápas podcenili, dostat do nějakého srabu," dodává.

Zatímco si Horácká Slavia užívá momentální dobré formy a pohody, v Ústí to ani zdaleka tak růžové není. Tým, který si ještě v loňském roce zahrál semifinále play-off, letos tápe a o vyřazovacích bojích si může nechat jenom zdát.

Na osmou příčku ztrácí čtrnáct bodů a spíš se musí koukat pod sebe. Před play-out má totiž náskok na příčky, které znamenají pád do baráže pouhé tři body. „Ústí má motivaci, určitě to nebude jednoduché," varuje Nahodil.

V soubojích obou dnešních soupeřů letos vyhrávají hostující týmy. Horácká Slavia dvakrát vyloupila Zlatopramen arénu, když brala body po výhrách 3:0 a 2:1 v prodloužení. Z Třebíče si ale zase odvezlo po výhře 3:0 tři body Ústí. Tým Kamila Pokorného však bude chtít zajisté tuto statistiku zlomit.

Hokejisty Havlíčkova Brodu dnes nečeká právě oblíbený soupeř. Na suverénního lídra první ligy totiž letos neumí. Prohráli s ním všechna tři měření sil. Středočeši jim při svých vítězstvích navíc vždy nasázeli minimálně pět gólů.

Přišli o jedničku

Rebelové ale momentálně řeší úplně jiné starosti. O čtvrtou pozici už sice s největší pravděpodobností nepřijdou, o co ale přišli, je brankářská jednička pro play-off. Vojtěch Sedláček totiž ukončil kariéru a vedení týmu z Kotliny za něj muselo hledat náhradu.

Tou se stal teprve devatenáctiletý Lukáš Klimeš, který doposud chytal za juniorku Komety Brno. Debut si odbyl v Ústí nad Labem, kde však nedokázal zabránit porážce 2:3.

Kdo se dnes postaví do branky Rebelů?