Bílé hvězdy rozhodly o své výhře už v první třetině, kdy se prosadily pětkrát. „Dneska rozhodla první třetina, klukům to tam napadalo. Do všeho, co plácli, tam skoro padlo. To se pak i lépe chytá," říkal po utkání spokojený Libor Kašík, který za Třebíč nastoupil ke čtyřem utkáním, z nichž ve třech Horácká Slavia zvítězila.

Především přesilové hry se dařily Třebíči v první třetině. O využití první přesilové hry domácích se postaral Roman Erat, který se po přihrávce Dolníčka ocitl sám před Habalem a otevřel gólový účet zápasu. O dvě minuty později využil zaváhání mostecké obrany Miroslav Holec a na třebíčské střídačce bylo ještě veseleji.

Když ve 12. minutě zvyšoval David Dolníček na 3:0, zdálo se být rozhodnuto. Most však dokázal bleskově snížit a chvíli to vypadalo, že by utkání nakonec mohlo dostat zápletku. To však rázně odmítl Martin Dočekal, který se během dvou střídání dvakrát gólově prosadil.

„Jsme rádi, že jsme byli produktivní v přesilovkách. Pracujeme na nich a konečně jsme to dokázali zúročit v zápase," pochválil své svěřence Radek Novák.

To jeho trenérský protějšek Václav Baďouček nechápal, co se v první třetině stalo s mosteckou obranou: „My jsme první třetinu odehráli bez obránců a to bohužel nejde. Domácím jsme tak udělali předčasně Štědrý den, když jsme ty góly daly přímo na podnose."

Hosté měli i trochu smůly. V polovině zápasu hrála Třebíč další přesilovou hru a Matěj Pekr nastřelil mosteckého obránce, od jehož brusle se dostal kotouč za záda Soukupa, který v úvodu druhé dvacetiminutovky nahradil Habala. Most ještě do konce třetiny zásluhou Jana Bojera snížil na rozdíl čtyř branek, ale Bílé hvězdy bez větších problémů kontrolovaly své vysoké vedení.

Na začátku třetího dějství přidala Třebíč sedmou branku. Šťastným střelcem byl Jan Wasserbauer, jehož radost později přešla v obavy. Wasserbauerova branka totiž byla stým gólem Horácké Slavie v této sezoně a Wasserbauer bude určitě muset zaplatit do týmové kasy. „Radši ani nechci vědět, kolik to bude stát. Doufám, že to bude trošku s mírou," usmíval se mladý útočník.

Most dostal ve 47. minutě možnost snížit, když hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Faulovaný Jakub Čmolík se rozjel proti Kašíkovi a v těsné blízkosti třebíčského brankáře mu sjel kotouč z hole. Čmolík však pohotově zareagoval, puk si stáhl a se štěstím překonal třebíčskou jedničku.

„Kdyby jel ten kluk třikrát, tak to nedá, ale jediná možnost byla, že mu to ujelo. Já jsem to chtěl hrát, ale on si to stáhl. Kdyby jel normálně, tak to neměl kam dávat," popisoval Kašík třetí obdrženou branku.

Jinak se mohl brankář zapůjčený do Třebíče ze Zlína v brance chvílemi i nudit. „Každý zápas je jiný. Těžký je v tom, že toho nebylo moc, musíte se tak soustředit, i když se hraje pořád na druhé straně," dodal Kašík k zápasu.

Třebíč nyní čeká krátké volno a již příští sobotu se vydá k utkání do Benátek nad Jizerou. „Mezi Štědrým dnem a Silvestrem dvakrát hrajeme, takže teď kluci dostanou chvíli volno a 25. se opět sejdeme," prozradil plány třebíčský asistent Novák.

LUKÁŠ ZELENÝ