Třebíč na svém ledě přivítala Beroun, ale první třetina jí vůbec nevyšla. Už ve druhé minutě našel Šinágl Žalčíka a ten prostřelil Lva. I nadále byl Beroun lepší, ale do přestávky se už skóre neměnilo.


Trenér Šindel o pauze přeskládal útoky, a to se vyplatilo. Už ve 22. minutě bylo srovnáno, když se po Obdržálkově přihrávce prosadil Káňa. Horácká Slavia nadále pokračovala ve zlepšeném výkonu a šla do vedení gólem Laše. Beroun dokázal vyrovnat, ale po brance Zahradníka šla do kabin spokojenější Třebíč.


Šťastná ruka


Ve třetí části přidali branky postupně Sedláček, Přibyl a Zahradník a Třebíč tak před vlastními diváky napravila domácí prohru s Havířovem.


„Čekali jsme, že Beroun bude bránit a má velice dobré útočníky, dokáží se dostávat do nepříjemných protiútoků, bohužel se nám to na začátku hned potvrdilo, chyba, která by se neměla stát ani v dorostu a takhle jsme si nechali dát gól,“ nebyl spokojen s úvodem utkání trenér Jaromír Šindel. „Ve druhé třetině jsme to přeházeli a ta skladba se ukázala jako šťastná,“ řekl po zápase Šindel.


Jihlava chtěla v zápase s Chrudimí navázat na dobré výkony z předchozích utkání. V první části se však hrál spíše bojovný hokej. Dukla měla sice více ze hry, ale do žádných větších šancí se nedostávala. V 18. minutě však střelu Pituleho tečoval Haluza a spolupráce nových hráčů skončila gólem – 1:0.
Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil a zápasu kralovali oba brankáři. Dlouho se skóre neměnilo, až v poslední minutě došlo k rychlému brejku hostů, při kterém si srazil puk do vlastní branky Ficenc, a bylo srovnáno.


Třetí dvacetiminutovka branku nenabídla, a když se skóre neměnilo ani v prodloužení, přišly na řadu nájezdy. O bonusovém bodu pro Jihlavu tak rozhodl až uzdravený Marek Chvátal.


„Byl to vyrovnaný zápas. Hodně se hrálo po rozích a po koutech a jak my, tak soupeř jsme měli několik šancí, které jsme nedokázali proměnit. Chci hráče za výkon pochválit, protože utkání bylo vyrovnané a my jsme byli šťastnější v nájezdech,“ řekl k utkání jihlavský kouč Roman Mejzlík.


Hokejisté Havlíčkova Brodu šli do dalšího domácího zápasu první ligy s tím, že rozhodně nechtějí opakovat pondělní domácí výpadek s Berounem.
Rebelové otevřeli skóre v 9. minutě, kdy se trefil Třetina. Další dvě trefy si domácí schovali do druhého dějství, nejdříve zvýšil Hafenrichter na 2:0 a devětapadesát vteřin později přidal třetí gól Česnek. Navíc poté měli domácí možnost pohnout skóre při trestném střílení, ale Svoboda nad Kučerou nevyzrál. Tábor zaznamenal ve třetí části jen čestný úspěch.


„Dali jsme dva šťastné góly z dorážek. Měli jsme i další šance, kdybychom je využili, mohlo to být pro nás ještě klidnější. I soupeř si vypracoval šance, ale nás v rozhodujících chvílích podržel výborný Suchan,“ řekl po zápase trenér Rebelů Petr Novák.

JOSEF JAKOUBEK
JAN HAMMER