Bitva sousedů v tabulce příliš hokejové krásy nepobrala. A tak asi největší zajímavostí v zápase bylo nasazení obránce Kanii do čtvrté útočné formace domácí Třebíče. „Bohužel příliš jiných možností jsme neměli,“ prohlásil už před zápasem trenér Horácké Slavie Kamil Pokorný.


Diváci nakonec museli čekat na úvodní branku až do druhé poloviny utkání, ve 34. minutě se v přesilovce prosadil tvrdou střelou z mezikruží vrchlabský Matějíček – 0:1. Po brance byl celek z Krkonoš aktivnější, ale ve 38. minutě už bylo srovnáno. V utkání hodně aktivní Dudáš poprvé skóroval a vyrovnal na 1:1.


Diváci viděli tyč, břevno a nájezdy


Skóre se mohlo měnit po třetí části, ale vrchlabský Gengel nastřelil jen tyč. „Byl to možná rozhodující okamžik zápasu, kdybychom se dostali do vedení, možná bychom to dotáhli do konce. Zápas byl ale vyrovnaný,“ prohlásil na tiskové konferenci vrchlabský kouč Josef Řeháček.


Otřepaná fráze nedáš, dostaneš, se opět potvrdila. Protože už zanedlouho šli Třebíčané do vedení, když se znovu prosadil Dudáš.


Po jeho brance mohla jít Horácká Slavia dokonce do dvoubrankového trháku, ale Přibylovu střelu zastavilo břevno. Vrchlabí nakonec vyrovnalo, v 52. minutě využilo přesilovou hru. Jelikož se už do konce třetí části žádný z týmů neprosadil, přišlo ke slovu prodloužení a následně nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem se stal domácí Dolníček, a tak bonusový bod si připsala právě Horácká Slavia.


„Zápas byl vyrovnaný. Přijel skvělý soupeř. Nakonec utkání vyústilo až v nájezdy, ale vítězný gól jsme mohli dát my i Vrchlabí dříve. Vyrovnaný duel nakonec rozhodla šikovnost našeho Dolníčka,“ zhodnotil utkání jeden z třebíčských trenérů Radek Novák.


Díky dvoubodovému zisku se Horácká Slavia posunula na osmou příčku, která by po 30. kole základní části zaručovala s předstihem postup do vyřazovacích bojů.