Přitom právě Hanáci měli dlouhou dobu utkání rozehráno výborně. Vstřelili branku hned při prvním střídání a ve třetí minutě druhé třetiny vedli už o tři trefy. „Myslím si, že i laik poznal, že jsme byli dvacet sedm minut hodně pasivní. Nebyli jsme to my, vůbec jsem nechápal proč," stěžoval si domácí kouč Kamil Pokorný. K němu se připojil i útočník Třebíče Tomáš Kaut.

„Úvod byl špatný. Hned na začátku jsme dostali gól, přitom jsme si říkali, že si to musíme pohlídat. Vstup se nám zase nepovedl, na tom musíme ještě zapracovat," tvrdil. Třebíčští hokejisté totiž už ve čtvrtém utkání v řadě nedokázali zachytit úvod střetnutí a se soupeřem vždy prohrávali.

Tentokrát se ale dokázali rychle zvednout a čtyřmi brankami otočit skóre zápasu. „Gól na 1:3 nás nakopl. Potom už jsme hráli dobře a soupeř šel naopak dolů," hodnotil Pokorný.

Jenže stoprocentně spokojený nakonec být nemohl. Jeho svěřenci šli totiž v poslední minutě do čtyř, navíc soupeř zkusil power play, a početní výhodu využil. Dokázal tak na poslední chvíli zápas prodloužit nad rámec šedesáti minut. „Měli jsme další šance, nerozhodli jsme, a pak nás o vítězství připravila taktická chyba. Doufám, že jsme si to vybrali v přípravných zápasech, protože by nás to v sezoně hodně mrzelo," uvědomoval si Pokorný.

Horácká Slavia se tak mohla radovat až díky úspěšnému samostatnému nájezdu Jakuba Čuříka, který právě z Olomouce na Vysočinu přišel.

Vítězství mohli slavit i hokejisté jihlavské Dukly. Ti měli původně nastoupit proti bitkařům ze Znojma. Orli však v pondělí plánované utkání odvolali, a tak museli vzít žlutočervení zavděk druholigovým Pelhřimovem.

„Je nám líto, že jsme nehráli se Znojmem, protože jeho styl hokeje je zase trošku jiný, ale na druhou stranu jsme rádi, že se nám takhle narychlo podařilo sehnat Pelhřimov. Každé utkání v přípravě je pro nás důležité, takže jsme vděční, že jsme měli soupeře a o zápas nepřišli," uvedl na klubových stránkách asistent trenéra Vlka Patrik Augusta.

Jihlavští hokejisté si se Spartakem poradili a bez větších problémů ho porazili 5:2. Ani Augusta však nebyl výkonem svých svěřenců příliš nadšen. „V zápase jsme předvedli jak dobré, tak i špatné situace, víme, že na spoustě věcí ještě musíme pracovat," konstatoval.

Oba kluby svoji sérii přípravných zápasů zakončí již dnes. Dukla jede k zápasu do Olomouce, Horácká Slavia se představí v Písku.

TŘEBÍČ OLOMOUC 5:4 sn

Branky a nahrávky: 23. Kaut (Čuřík), 32. Marosz (Burian), 33. Kaut (Čuřík, Rangl), 45. Dlapa (Sláma), rozhodující samostatný nájezd Čuřík 1. Diviš (Kolouch), 21. Pekr (Řípa), 23. Smetana (Rác), 60. Kucharczyk (Kolouch). Rozhodčí: Čech Rampír, Klouda. Vyloučení: 9:9, navíc Ondrušek 10 minut. Využití: 2:2. Diváci: 370. Třetiny: 0:1, 3:2, 1:1 0.0. Třebíč: Čiliak (65. Dusík) Malena, Rangl, Peroutka, Sláma, Dlapa, Zítka, Sobotka Čech, Kaut, Čuřík Burian, Ostřížek, Marosz Vítek, Křivohlávek, Vondráček Kadela, Moučka, Horký.

JIHLAVA PELHŘIMOV 5:2

Branky a nahrávky: 10. Vysloužil (Jeslínek), 35. Hubáček (Hodek, Polcar), 41. Hodek (Malec), 55. Velecký (Maliník), 57. Čachotský (Pometlo) 30. Hadrava (Votápek), 49. Hrbatý (Plachý). Rozhodčí: Hejduk Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 291. Třetiny: 1:0, 1:1, 3:1. Jihlava: Novotný Ficenc, Zadražil, Kolafa, Kaláb, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš Hubáček, Malec, Polcar, Pometlo, Vysloužil, Maliník, Velecký, Hodek, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Filip.