Právě proto je zapotřebí neustále hledat nové naděje. K tomu by měl pomoci projekt „Pojď hrát hokej“, jehož úkolem je za podpory Českého svazu ledního hokeje a klubů přilákat další malé hokejisty.

V Třebíči se nezahálí a jinak tomu nebylo ani při letošní akci. Na ledové ploše zimního stadionu Horácké Slavie se prohánělo mnoho malých hokejových nováčků. Někteří z nich na bruslích udělali své úplně první krůčky.

Nových registrovaných bruslařů přišlo 38 a někteří z nich by se mohli objevit v přípravce Horácké Slavie. Mezi děti tentokrát přišel i maskot Ťuk, který celou akci účastní oživil. Děti měly možnost se s ním vyfotit a na památku si odnesly reprezentační dres.

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej,“ citují webové stránky projektu hrající legendu, olympijského vítěze z Nagana (1998) či mistra světa z Vídně (2005) Jaromíra Jágra.

„Být gólmanem je z 90 procent o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo. Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí. Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli,“ pravil švédský brankář ve službách New York Rangers a poslední mistr světa Henrik Lundqvist.