A podle toho se také Třebíčští na dnešní utkání chystají. „Chceme navázat na druhý zápas v Mladé Boleslavi a ještě některé věci z toho duelu zlepšit," připomíná trenér Kamil Pokorný sobotní souboj, ve kterém byli jeho svěřenci po většinu zápasu jasně lepším týmem, ale nakonec prohráli po samostatných nájezdech. „Věříme, že nás přijde podpořit spousta fanoušků a s jejich podporou a atmosférou, kterou zde vytvoří, budeme úspěšní," dodává vzápětí.

Zlepší koncovku?

Nejdůležitější bude zlepšení koncovky. Třebíč si totiž v sobotním duelu ve městě škodovek vypracovala mnoho opravdu dobrých příležitostí, zradilo ji ale zakončení, nebo šance pochytal výborný gólman Will. „Koncovka je klíčová, rozhoduje všechno. Určitě bychom konečně rádi vstřelili více branek, hrajeme doma, a když budeme důslednější a zodpovědnější, může se to podařit," připomíná Pokorný.

O dalších věcech, na kterých se svými svěřenci pracuje, ale mluvit nechtěl. „To jsou věci, které patří do kabiny. My víme co a jak, ale konkrétní nebudu," řekl neurčitě.

Na co ale Horácká Slavia opravdu spoléhá, jsou její fanoušci. Díky tomu, že se do semifinálových bojů probojovala po jedenácti letech, bude teď v Třebíči po hokeji velký hlad. A právě hlasivky jejích příznivců by měly domácí hokejisty vyburcovat k výbornému výkonu. „Pokud je atmosféra na stadionu pozitivní a diváci hráče ženou a věří jim, tak soupeři se nehraje ideálně. To známe z vlastní zkušenosti a víme, že když jdou diváci s námi, jsme schopní dostat se do tlaku a vstřelit i branky," tvrdí kouč a sportovní manažer v jedné osobě.

Přestože jsou vyřazovací boje velmi náročné a ostré, Pokornému by neměl chybět žádný ze členů základní sestavy. „Nějaké šrámy tu jsou, ale určité věci se prostě v play-off dají překousnout. Kluci jsou odolní a jsou připravení," zakončuje Pokorný.