Ačkoliv se Horáci dlouho krčili na předposledním místě, aktuálně pět kol před koncem základní části dokonce atakují příčky zaručující účast v play off.

Středečním soupeřem třebíčských hokejistů byl Šumperk. Horáci měli zápas rozehraný dobře, po brankách Dolníčka na konci první a Laše na začátku druhé části se ujali vedení 2:0. Jenže hostující Draci ještě do druhé pauzy srovnali. „Nebyli jsme v optimálním rozpoložení, což bylo na ledě vidět celých pětašedesát minut. Ačkoliv jsme se dostali do dvoubrankového vedení, stále jsme neměli dostatečný respekt ze soupeře. Chodil do rychlých protiútoků, přečíslení, až nás nakonec potrestal a vyrovnal na 2:2. Potom se mužstvo těžko zvedá,“ prohlásil na pozápasové tiskové konferenci trenér domácího celku Kamil Pokorný.

Ve třetím dějství se snažily oba týmy rozhodnout, branku však již diváci neviděli. Vítěze nepřineslo ani následné prodloužení, proto vítěze určily až nájezdy. Zatímco Šumperk se prosadil jen jednou, za domácí skórovali Kaut a Dolníček, proto bonusový bod zůstal v Třebíči.

„Nehráli jsme optimálně, ale musím uznat kvalitu soupeře, který dobře četl hru a hrál agresivně. S tím jsme měli obrovské problémy. Byl to velice těžký zápas, proto jsem rád, že jsme získali dva body, protože Šumperk na penalty ještě neprohrál,“ pochvaloval si Pokorný. „Víceméně jsme ztratili dva body, když jsme dostali dva laciné góly. Po vyrovnání byly šance na obou stranách, ale utkání došlo až na nájezdy. Věřili jsme si v nich, ale bohužel jsme v nich dali jen jednu branku, Třebíč dvě a dala tyčku,“ zhodnotil středeční duel šumperský kouč Radek Kučera.