A měl pravdu. Vítězství za tři body na sebe opravdu nenechalo dlouho čekat. Horácká Slavia totiž uspěla v Kadani, odkud v minulosti příliš body nevozila, na severu Čech vyhrála brankami Dolníčka a Dočekala 2:0.

„V první třetině domácí byli o něco lepší, podržel nás ale Hrubec,“ měl jasno kouč Horácké Slavie Kamil Pokorný. „Od 25. minuty, od prvního gólu, jsme hru postupem času vyrovnali a dostávali se do tempa,“ pokračoval v pozápasovém rozhovoru pro třebíčský klubový web.

Horáci mohli svůj těsný náskok navýšit v pětiminutové přesilovce, ale s tou nenaložili dobře. „Neodehráli jsme ji dobře, ale dostali jsme se v ní do tempa,“ našel na nevyužité příležitosti pozitivum Pokorný.

Když po čtyřiceti minutách svítil na tabuli stav 0:1, bylo jasné, že se v poslední třetině domácí vrhnou do útoku. „Kadaň otevírala hru a my jsme se dostávali do šancí. Z jedné jsme dali druhou branku, a zápas jsme zvládli,“ oddechl si Pokorný. „Z Kadaně vezeme body po několika sezonách, proto jsme za to velice rádi,“ dodal šéf třebíčské střídačky.

Horácká Slavia po tříbodovém vítězství doslova vyletěla prvoligovou tabulkou vzhůru. Z předposledního místa se katapultovala na desátou příčku a už má prakticky na dohled elitní osmičku, která si zahraje play off. Na osmý Havlíčkův Brod ztrácí jen pět bodů.

Právě zápas proti brodským Rebelům byl pro Horáky odrazovým můstkem, protože od té doby dokázali pokaždé bodovat. Sérii nyní trvá už devět zápasů, Třebíčané ji budou moci prodloužit už v nejbližší době, kdy se dvakrát představí na domácím ledě, v sobotu proti Litoměřicím a příští středu s Šumperkem.