V. BÍTEŠ - M. BUDĚJOVICE 4:3

O teprve třetí porážce Moravských Budějovic rozhodla první třetina. „Než jsme se rozehráli, tak jsme dostali tři góly, z toho dva v oslabení,“ konstatuje jeden z trenérů Oldřich Válek. Domácí toužili po úspěchu a na hosty vyrukovali s nátlakovou a agresivní hrou. „Prohrávali jsme osobní souboje jeden na jednoho a dva na dva. Bíteš nás přetlačila hlavně u mantinelů. Z toho se rekrutovaly naše fauly,“ všiml si největší slabiny Žihadel v prvním dějství Válek.

Během první přestávky se hosté uklidnili a vrátili se k hokeji, který je zdobí celou sezonu. „Po první třetině to vypadalo, že dostaneme osmičku, ale musím pochválit kluky, že se zvedli a potom už odehráli dobrý zápas. Bohužel nebyla síla dotlačit puk aspoň jednou do branky a aspoň vyrovnat,“ krčí rameny Válek.

Bítešská defenziva pracovala spolehlivě, a přestože si hosté nějaké šance vytvořili, třetí porážce zabránit nedokázali. „Musím ale uznat, že to byl dobrý hokej. Divákům se musel líbit, prý byl Bíteši nejlepší v letošní sezoně,“ říká Válek a před příštím zápasem v neděli s Bulldogs Brno doufá: „Snad se vrátíme zase na vítěznou vlnu a potvrdíme, že v Bíteši to byl jenom momentální výpadek.“

Branky: Košecký, Drábek, Šerý, Tůma - Prkna, Jaskula, Boudný. Třetiny: 3:1, 1:2, 0:0. Moravské Budějovice: Železný - Sechovec, S. Dusík, Forman, Prkna - Jaskula, Boudný, Barvíř - Cihlář, Oliva, Ščepka - Kouhout, Langmann, Cakl.


ČECHOČOVICE - NEDVĚDICE 4:9

Klíčovou ztrátu nabrali čechočovičští hokejisté už v první třetině, v níž inkasovali hned čtyřikrát. Ve druhém třetině sice zlepšili svůj výkon, ale na v pohodě hrající hosty z Nedvědic to nestačilo. Naopak v závěrečné třetině ještě navýšili skóre.

Branky: Blažek 2, Bauer, Vaněk - Klepsa 2, Grepl 2, Komínek 2, Víšek, Stloukal, Dubec. Třetiny: 1:4, 1:1, 2:4.
Krajská liga mužů JMZ - 20. kolo: Bulldogs Brno - Plumlov 4:10 (3:2, 0:2, 1:6). Uherské Hradiště - Uherský Brod 3:3 (2:2, 1:0, 0:1). Boskovice - Uherský Ostroh 2:6 (1:0, 1:4, 0:2).