Zatímco fanoušci Horácké Slavie Třebíč a Dukly Jihlava se mohou těšit na vzájemné derby, havlíčkobrodští Rebelové pro změnu vyzvou polský celek z Jastrzębie, který je v tomto týdnu v Pelhřimově na soustředění.

Právě proti polskému týmu nastoupila v úterý jihlavská Dukla a s týmem vedeným trenérem Jiřím Režnarem si poradila 3:1. „Vítězství nad kvalitním soupeřem potěší, ale nepřeceňujeme ho, ani nepodceňujeme. Bylo vidět, že je to příprava, byly tam chyby i dobré věci,“ uvedl na webu Dukly asistent jihlavského trenéra Vlka Patrik Augusta.

Také havlíčkobrodští Rebelové v úterý sehráli druhé přípravné utkání. V Kotlině jim byl soupeřem prvoligový „nováček“ z Písku. Toho domácí udolali 6:3. „V úvodu to bylo z naší strany trochu nervózní. Písek jsme sice přehrávali a měli dost šancí, ale neproměňovali jsme je,“ krčil po zápase rameny brodský forvard Václav Meidl. „Potom se to ale najednou protrhlo. Hlavně je dobře, že jsme vyhráli. Sice jsme udělali i několik chyb, z nich se ale musíme poučit,“ dodal.

Ve čtvrtek čekají na oba celky další prověrky. Jihlavskou Duklu čeká prestižní konfrontace, protože míří na led krajského rivala z Třebíče. Zápas, který se hraje v rámci II. ročníku Regionálního poháru, začíná v 17.30.

Stejný začátek bude mít i duel brodských Rebelů proti polskému Jastrzębie. Pro tým, ve kterém je jednou z největších hvězd český útočník Richard Král, to bude už třetí zápas ve třech dnech (v úterý podlehl Jihlavě 1:3 a včera hrál proti Pelhřimovu, zápas skončil až po uzávěrce tohoto vydání – pozn. red.).