On sám sice prožívá příjemné období, týmu však jeho branka body nepřinesla. „Jsem za ten gól rád, ale lepší by bylo, kdybych dal ten gól a my jsme vyhráli. Když doma prohrajeme 3:7, tak je to k ničemu," řekl skleslý Bilčík.

Chomutovští Piráti o své vysoké výhře proti oslabené Třebíči rozhodli hned v první třetině, kdy se postupně prosadili Dušek, Toman a Chlouba. „Chomutov byl jednoznačně lepší, dal hodně branek a zaslouženě zvítězil. To je asi tak všechno, co k tomu dneska řeknu," zhodnotil utkání třebíčský asistent Radek Novák.

Ten společně s Jiřím Mičkou musel před utkáním řešit rozsáhlou marodku. Do utkání tak musela Třebíč nastoupit s hodně kombinovanou sestavou. „Mladé hráče z juniorky Komety jsme chtěli vidět hrát. Jejich výkon si teprve rozebereme, ale já sám už určitý názor mám, nebudu ho však zatím prezentovat," nechtěl Novák více rozebírat výkon dvou nováčků v třebíčské sestavě.

Brněnští mladíci Pokorný s Kuskem nastoupili ve třetí útočné formaci a právě Kusko byl tím, kdo ve druhé třetině přesnou trefou vykřesal naději pro Horáckou Slavii. Bílé hvězdy však okamžitě inkasovaly a bylo po zápase.

„Domácí se mohli po brance na 1:3 dostat do hry, ale udělali lacinou chybu a my jsme hned přidali další gól. Pak jsme se uklidnili, ale ten výkon má pořád velké rezervy," hodnotil výkon Pirátů jejich trenér Aleš Totter, který byl spokojený pouze se hrou útočném pásmu: „Byli jsme dobří v útočném pásmu, kde jsme využívali všech pět hráčů. Na hře ve středním a obranném pásmu však musíme zapracovat. Měli bychom také lépe kontrolovat hru, teď před play-off, to bude potřeba."

Pochvala pro první útok

To trenéři i hráči Třebíče toho ke chválení moc neměli. Přesto se však i na hře Horácké Slavie našla pozitiva. „Dobře hrála dneska naše první pětka, které v některých střídáních dokázala Chomutov jednoznačně přehrát," chválil Novák útočnou formaci, která nastoupila ve složení Pekr Dolníček Erat.

V zápase však převládala negativa: „Někteří hráči by si měli uvědomit, proti komu nastoupili a jak dnes hráli," nešetřil Novák kritikou. Kritičtí sami k sobě byli i samotní hráči.

„Každý bychom se měli hodně rychle probrat, jinak to ještě dopadne hodně špatně. Chtěli jsme napadat, dohrávat soupeře a znepříjemnit hru, ale neudělali jsme s tím nic." tvrdí Bilčík k posledním výkonům Třebíče.

Ta za poslední dvě utkání inkasovala celkem třináct branek. Šanci na nápravu dostanou Bílé hvězdy ve středu, kdy míří do Kotliny, kde vyzvou poslední Rebely. „Věříme, že už dnes se nám marodka sníží a do Havlíčkova Brodu pojedeme v trošku jiném složení," doufá Novák.

LUKÁŠ ZELENÝ