O startu jediné české posily z druhého kola bojů o Stanleyův pohár se rozhodne až před duelem, který začne v pátek v 16:15.

„Stoprocentní to není, ale s tím se nedá nic dělat, s tím jsem počítal. Myslím, že bude lepší do toho hned naskočit, než abych na něco čekal a byl tady ještě dva dny bez hokeje," řekl Erat novinářům po krátkém tréninku. „Domluvím se s panem trenérem a rozhodneme se. Ale jestli to nechá na mně, tak budu hrát."

Podle asistenta trenéra Josefa Palečka bude důležité, jak se bude Erat cítit po obědě. „Bude záležet na Martinových pocitech. Zatím se cítí dobře, ale za chvíli ta únava ještě může přijít," prohlásil Paleček.

Český tým po zápase s Itálií nastoupí v předposledním utkání základní skupiny až v neděli proti Rusku. „Necháme to na jeho pocitech, jestli bude chtít hrát, aby se dostal do zápasového tempa a zvykl si na velké hřiště. Jeho velikost ho překvapila," uvedl Paleček.

Kouč Alois Hadamczik už dopředu prozradil, že s oporou Nashvillu počítá na pravé křídlo do útoku k Davidu Krejčímu. „Uvažovali jsme o několika variantách a vychází nám nejvíce ta s Davidem Krejčím. Rozhodne se odpoledne," řekl Paleček.

Na pátečním rozbruslení zkoušel poprvé plnou zátěž po zranění obránce Zdeněk Kutlák, ale trénink asi po deseti minutách opustil. Stěžoval si na bolesti hlavy. „Nevypadá to dobře, bolesti hlavy má pořád a krční páteř ho také bolí. Uvidíme, jak dál," uvedl Paleček.

S doplněním soupisky, kde má český tým poslední volné místo, ale bude vedení reprezentace ještě vyčkávat. „Máme ještě zápasy s Itálií, Ruskem a Německem. Počkáme do poslední chvíle, jak se to bude vyvíjet," dodal Paleček. Čekateli na jediné volné místo jsou útočníci Tomáš Vincour z Dallasu, Jan Kovář z Plzně a obránce Jakub Krejčík ze Slavie.