Rebelové měli před utkáním s Jihočechy na paměti předchozí dva souboje s Pískem, které byly velice těsné. Tomu, že by se oba týmy mohly o body přetahovat až do konce, nasvědčovala i první třetina. Přes zřetelnou převahu domácích v ní totiž branka nepadla. „Když to bylo po první třetině 0:0, tak jsme si všichni vybavili ten zápas s Pískem ze začátku sezony, kdy jsme si vypracovali stejný tlak jako tentokrát, ale nakonec jsme prohráli 0:1," přiznal obránce Jan Soldán.

Rozhodla druhá dvacetiminutovka

Podobný scénář se však naštěstí pro tým z Kotliny neopakoval. Rebelové vlétli do druhé dvacetiminutovky jako uragán a po čtyřech minutách vedli po zásazích Endála a Kostourka 2:0. V závěru prostředního dějství potom Havlíčkův Brod přidal ještě další dvě branky a bylo prakticky rozhodnuto. „Věřil jsem, že to je jenom otázka času, kdy nám to tam napadá. Po přestávce jsme zvýšili důraz v koncovce a naštěstí jsme dali čtyři góly," radoval se Soldán.

Rebelové v polovině závěrečného dějství přidali pátý hřebík do písecké rakve, potom však pod dojmem jasného vedení polevili a soupeř je hned dvakrát potrestal. „Je to těžké, soustředit se na zápas, když už všichni vědí, že to skončí dobře," přemítal brodský bek. „Naštěstí po těch dvou brankách nám došlo, že by z toho mohl být ještě nějaký průšvih, tak jsme ještě zabrali. Trenér se nás snažil krotit, a potom už jsme to dohráli v klidu," doplnil.

Díky vítězství nad Pískem tak teď mají Rebelové na osmém místě čtyřbodový náskok před Benátkami nad Jizerou. „Tři body jsou vždy stejné, jak proti Boleslavi, tak proti Písku. Jsme za ně rádi a teď se musíme soustředit na zápasy, které přijdou, protože ty budou rozhodovat a budou opravdu důležité," připomněl Soldán.

Souboj s Pískem byl také prvním utkáním Havlíčkova Brodu od té doby, co byli v pondělí vyhozeni Miroslav Třetina a Marian Morava. „Bylo to rozhodnutí vedení a my nemáme jinou možnost než to neřešit. Musíme dál bojovat a snažit se dál vyhrávat," nechtěl situaci více komentovat čtyřiadvacetiletý obránce.

Dvakrát vedli

Bodová šňůra se rozrůstá. Třebíčští hokejisté dokázali v Benátkách nad Jizerou navléci už osmý korálek. Nad farmou extraligového Liberce zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.

Hosté se v úvodní části ujali vedení zásluhou Němce, to jim však dlouho nevydrželo. Vzápětí totiž vyrovnal Klimt. Výsledkově byla vyrovnaná i druhá třetina, ve které však Benátky převzaly iniciativu a dokázaly si vytvořit několik dobrých příležitostí. „Tam nás domácí dostali pod tlak. Z naší strany tam byly nějaké fauly, čehož soupeř využil. Branka z toho ale nepadla, což pro nás bylo dobré," uvedl na klubových stránkách trenér Kamil Pokorný.

V závěrečné dvacetiminutovce se Třebíč opět dostala do vedení díky trefě Káni a dlouho to vypadalo, že by si mohla z venku odvézt všechny tři body. „Poté jsme ale udělali fatální chybu, kterou Benátky potrestaly. Potom bylo na domácích vidět, že chtějí utkání urvat za tři body. Šli po nás, měli nějaké šance, v závěru dokonce přesilovku, ale ustáli jsme to," oddechl si Pokorný.

Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich se za Horáckou Slavii prosadili Němec a Dolníček a rozhodli tak o vítězství 3:2. „Na penalty jsme si věřili a rozhodli jsme, za což jsem strašně rád. Dva body bereme, protože Benátky jsou deváté. My se chceme dostat do osmičky, takže jsme je nepustili blíže k sobě," chválil třebíčský stratég.