Dukle vyšel vstup do zápasu náramně. V páté minutě se během dvaačtyřiceti sekund trefil Tomáš Kaláb a posléze Josef Skořepa. „Bylo hodně důležité, že jsme dali první branku my. Dali jsme navíc dvě, takže jsme se pak mohli soustředit na svoji hru," říká brankář Dukly Miroslav Svoboda.

Ten se v brance rozhodně nenudil, jelikož pokryl dvaačtyřicet střeleckých pokusů Motoru, za záda pustil jediný puk. „Pro brankáře je to vždy lepší, pokud je v tempu a letí na něj puky, kluci hráli dobře odzadu, takže jsem to měl i jednodušší. Musím říct, že hráli výborně celý zápas," chválí své spoluhráče Svoboda. I na něj se snesla pochvala. „Míra Svoboda dneska chytal fantasticky, zaslouží poklonu. Hráči si uvědomili, že i na jeden gól se dá vyhrát, a hráli dobře dozadu," chválil trenér Jihlavy Petr Vlk.

Na šlágr kola si našlo cestu přes čtyři tisíce diváků. „Bylo to fantastické. Už jsme si s klukama v kabině říkali, že by mohlo přijít více lidí po tom slabším září a začátku října," je rád brankář Dukly.

Drama se odehrávalo i na zimním stadionu v Třebíči. Branek tak jako v Jihlavě moc nepadlo, ale i přesto se bylo na co dívat. Na první branku se čekalo přes půl hodiny hry, kdy se do vedení dostal Prostějov. Třebíč byla po celý zápas aktivnější, ale tři body jí to nepřineslo. Vyrovnání navíc přišlo za pět minut dvanáct, když se těsně před koncem prosadil navrátilec do sestavy Petr Mrázek. „Nesouhlasím s tím, že utkání bylo vyrovnané. Myslím si, že jsme byli lepším týmem a že jsme odehráli dobré utkání," řekl po zápase asistent trenéra Horácké Slavie Jaroslav Barvíř.

Třebíčští hokejisté vyprodukovali jedenačtyřicet střel, jenomže hostujícího Kantora překonali pouze jednou. „Utkání bylo kvalitní a nám bohužel chybí vstřelené góly. Šancí máme mnoho. Nevím, proč je nevyužíváme. Snažíme se na tom pracovat na tréninku, ale nedaří se nám šance přetavit v branky," mrzí Barvíře.

Horácká Slavia toužila po dobrém výkony po třech bodech, ale zápas dospěl do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější Jestřábi. „Znovu říkám, že jsme byli lepším týmem. Zasloužili jsme si tři body, ale máme jen jeden, kterého si vážíme."

Třebíčští si po utkání stěžovali na hlavního sudího Bejčka. „Pan rozhodčí už nás poškodil v Kadani, kde nám neuznal regulérní branku. Dnes bylo Honzovi Wasserbauerovi obtočeno koleno. Pokud to neviděl hlavní rozhodčí, tak by to měli vidět jeho kolegové, kteří tam jsou. Neviděl to ani jeden z rozhodčích. Pan Bejček jezdil kolem střídačky hostů a usmíval se na ně," hledal těžko slova Barvíř.

ONDŘEJ KRÁSNÝ