Jihlavský výběr je pod pásmem znamenající play-off, a tak je jedno jasné. „Těch zápasů do konce první části je jen pár, mám tušení že devět, a tady už není kam uhnout. Jestli chceme do osmičky, musíme domácí zápasy bezpodmínečně zvládat,“ tvrdí nový trenér Dukly Viktor Ujčík, jehož svěřenci ve středu dlouho odolávali tlaku lídra, ale Českým Budějovicím nakonec podlehli 2:3.

Výkon byl prý dobrý. Je tedy na co navazovat? „Křest ohněm máme za sebou, ale v téhle situaci by bylo možná lepší podat horší výkon a mít nějaké body. Bohužel nám zranění Tomáše Jiránka udělalo čáru přes rozpočet a my museli dohrávat na tři lajny, a protože chceme hrát fyzicky náročný hokej, aktivně, tak nám ty síly v závěru chyběly. Ale musíme přihlédnout na kvalitu soupeře, který je silný, ty souboje nebyly jednoduché. Pro nás je důležité, že kluci makali na sto procent,“ říká Ujčík.

Herní konzole Sony PlayStation 4 - Ilustrační foto
Okresní vítězkou Tip ligy je Barbora Doležalová

První domácí mač na Horáckém zimním stadionu v roli hlavního kouče „áčka“ si odbude dnes proti Přerovu, kterému se daří, ale který Dukla v 7. kole porazila 3:1. „Samozřejmě se na ten první domácí zápas těším,“ netají Viktor Ujčík. „Na kluky to bude asi velký tlak, protože musíme vyhrávat, ale máme dost zkušený tým, který to myslím zvládne,“ věří v tříbodový zisk.

POZOR NA PŠURNÉHO

K němu ale povede cesta přes rozjetý třetí tým prvoligové tabulky. „Jednoduché to nebude. Dívali jsme se na to, chceme udělat i nějaké video, aby kluci věděli, co očekávat,“ plánoval před utkáním trenér Dukly. „Musíme přihlížet k tomu, že mají ve svých řadách Pšurného, který má skvělou sezonu. Toho musíme uhlídat. Mají i kvalitní přesilovky, takže musíme být disciplinovaní,“ má jasno Ujčík, který sílu soka sice respektuje, ale domácí tvrz je podle něj domácí tvrz! „Jsme doma a musíme ukázat, že tady se body rozdávat nebudou. Chceme diktovat tempo, aby se hrálo podle nás,“ dodává.

Ilustrační foto.
Kam za sportem na Jihlavsku

Obejít se ale bude muset bez zraněného Tomáše Jiránka a otazník visí nad Josefem Skořepou. „Tomáš nebude, ale doufám, že Pepa jo. Ale my se nemůžeme koukat nalevo, napravo a vymlouvat se, že někdo chybí. Musíme to uhrát s kluky, které máme,“ uzavírá Viktor Ujčík.

NEUSNOUT NA VAVŘÍNECH

Hokejisté z Třebíče se ve středu dobře naladili na dnešní domácí duel proti Havířovu, když vyhráli ve Frýdku-Místku 5:3. „Odvedli jsme kvalitní týmový výkon, ale nesmíme usnout na vavřínech a v sobotu musíme jít do zápasu s Havířovem s pokorou od nuly a s touhou zase vyhrát,“ uvedl na webu Horácké Slavie trenér Martin Sobotka, jehož tým na začátku sezony vyhrál v Havířově 3:1.