Jihlavští se pokusí bodovat na ledě první Komety, Třebíč ve čtvrtém Chomutově.


Hráči HC Rebel by rádi zopakovali výsledek z prvního vzájemného měření sil, ve kterém vyhráli na ledě Medvědů 3:1. A také chtějí potvrdit „tříbodovou“ formu.


„Beroun je soupeř, nad kterým bychom měli vyhrát,“ tvrdí jeden z nejzkušenějších brodských útočníků Miroslav Třetina. „Ovšem nebude to nic lehkého, protože se poslední dobou zlepšili hlavně ve hře dozadu. Hodně jim pomohl příchod zkušeného obránce Jaroslava Nedvěda,“ dodává.


Na Rebely teď čekají soupeři, kteří jsou v tabulce až za nimi. „Jsou to důležité zápasy, od nich se bude odvíjet naše postavení v tabulce pro další část. Musíme k zápasu s Berounem přistoupit na sto procent. Pokud budeme hrát jako v Jihlavě, tak nemám strach, že bychom je neporazili,“ zamýšlí se další z brodských útočníku Vladislav Kubeš.


Na jihlavský tým bude čekat našlapané Rondo. Tisíce fanoušků v modrobílém nečekají nic jiného než další tři body na konto lídra tabulky. „Na atmosféru se těšíme, je to paráda, ale bude těžké tam uspět,“ tvrdí jihlavský obránce Rostislav Malena.

Dobře ví, o čem mluví. V Kometě strávil dvě poslední sezony. Hodně bude záležet na poctivé defenzivě, aby se neopakoval nedávný debakl 1:8 z arény silných Ústeckých Lvů. „Musíme hrát mnohem zodpovědněji než v Ústí. Držet co nejdéle stav 0:0 a zkusit dát nějaký gól z přesilovky,“ nabízí jednatřicetiletý obránce svůj recept.


V třebíčské kabině po trapasu s Kadaní padaly tresty. Ztráta byla pro hokejisty Horácké Slavie o to bolestnější, že přímý duel o třinácté místo prohráli na nájezdy, i když Kadaň jasně přestříleli a vedli už o čtyři góly.


„Prohráli jsme si to sami. V hlavě to zůstane, ale nesmíme na to myslet a v Chomutově se do toho musíme pořádně obout,“ slibuje třebíčský útočník Lukáš Nahodil.


Horáckou Slavii čekají tři zápasy po sobě s velkými favority. V sobotu přivítají Ústí nad Labem a příští týden nastoupí ve Vrchlabí. Bez šancí na úspěch ale Třebíčští nejsou. Ve srovnání se začátkem sezony se totiž výsledkově zvedli a začali dávat i góly.


„Teď nám to tam padá, ale nechci to zakřiknout, “ je opatrný čtvrtý neproduktivnější hráč Horácké Slavie.

JIŘÍ BÁRTA
JAN HAMMER