JIHLAVA - LITOMĚŘICE 10:1

Utkání mezi Jihlavou a Litoměřicemi bylo rozhodnuto v první třetině. Dukla si užívala gólové hody. Především Seman, který se dokázal prosadit hned dvakrát, musel fanouškům i trenérům udělat velkou radost. Tentýž hráč na začátku druhé třetiny vsítil i třetí branku a zkompletoval hattrick a opět u toho byl jeho dvorní nahrávač Kohout. To už v brance stál Michajlov, který nahradil Pavelku. A Jihlavští byli dál k nezastavení. Branku přidal i Dundáček a Štebih proměnil trestné střílení, když po návratu z trestné lavice byl tvrdě atakován. Důras ještě přidal branku před koncem třetiny, a Jihlavě se tak podařilo obě třetiny vyhrát poměrem 4:0.

Jako na střelnici se museli diváci cítit i v posledním dějství. Litoměřický Stadion se dočkal jediné branky, když se z přesilovky trefil Nedvídek. Kýženou desátou branku přidal v oslabení jihlavský Alekseev a pečetil tak vysokou výhru 10:1.

Branky a nahrávky: 2. Březina (Zadražil), 6. Anděl (Šafář, Důras), 14. Seman (Kohout, Alekseev), 19. Seman (Kohout, Grebenyuk), 24. Seman (Kohout), 28. Dundáček (Skořepa), 33. Štebih (TS), 38. Důras (Alekseev), 42. Skořepa (Kaláb, Dundáček), 54. Alekseev (Zadražil, Seman) - 54. Nedvídek (Doležal, Vrstev). Rozhodčí: Fiala - Rožánek, Konvička. Vyloučení: 6:5, navíc Martin Procházka (LTE), 10 min. a DU. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Třetiny: 4:0, 4:0, 2:1. Jihlava: Honzík - Šafář, Štebih, Dundáček, Kaláb, Zadražil, Šimek, Grebenyuk, Dobrovolný - Diviš, Seman, Kohout - Anděl, Skořepa, Důras - Jícha, Melenovský, Březina - Alekseev.

TŘEBÍČ - ŠUMPERK 2:3 sn

Třebíč už se s Draky letos utkala a odvezla si z Šumperku plný počet bodů. Bylo víc než jasné, že chtěla uspět i tentokrát a spravit si tak chuť po posledních dvou domácích porážkách. Třebíčští začali velmi dobře a v první třetině se dostali do vedení.

Bohužel časté vylučování sráželo hráče Horácké Slavie. Šumperk se díky tomu dostal do hry, a dokonce se dočkal i vyrovnání. Od té chvíle bylo na hráčích Třebíče patrné, že jsou nervózní. Nepřesné přihrávky a odskakující puky to jen potvrzovaly.

Domácí se díky Zohornově trefě z přesilovky opět dostali do vedení. Ovšem minutu před koncem přišlo vyrovnání z Vrdlovcovy hole. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém branka nepadla, a musely tak rozhodnout až nájezdy. Vítěznou branku vstřelil Sedlák, a Šumperk si tak z Vysočiny odvezl bod navíc.

Branky a nahrávky: 12. Dolníček (Zuzin), 53. Zohorna (Polodna) - 34. Fořt (Milfait, Vrdlovec), 59. Vrdlovec, rozh. sam. nájezd Sedlák. Rozhodčí: Kubičík - Zídek, Polák. Vyloučení: 4:3, navíc Čejka (TRE) 10 min. a DU. Využití: 1:0. Diváci: 1090. Třetiny: 1:0, 0:1, 1:1. Třebíč: Falter - Bilčík, Malena, Niko, Čejka, Dujsík, Šaur, Bartoň - Švec, Dolníček, Zuzin - Pekr, Polodna, Wasserbauer - Psota, Zohorna, Kusko - Přibyl, Pokorný, Šik - Abdul.

VIKTOR MLÁDEK