A oba kluby z Vysočiny mohou navázat na venkovní vítězství. Třebíč v derby přehrála Rebely, a sesadila je tak z první příčky, Jihlava přivezla vítězství 7:3 z Mostu.

Právě vybojované vítězství na severu Čech by mělo hokejisty Dukly patřičně motivovat. „To utkání se pro nás nevyvíjelo moc dobře, prohrávali jsme už o dvě branky, ale dokázali jsme vyrovnat a v závěru jsme rozhodli. Doufám, že na výkon ze třetí třetiny dokážeme navázat," tvrdí hlavní trenér Petr Vlk. „Chceme tři body. S ničím jiným do zápasu ani jít nemůžeme," dodává bojovně.

Litoměřice už však nejsou týmem, který by jen tak rozdával body. Během léta značně obměnily kádr a změny šly Stadionu k duhu. Momentálně se drží na pátém místě a všechny tři body ztratil naposledy v prvním kole, kdy podlehl 6:3 Mladé Boleslavi.

„Určitě nás nečeká jednoduchý zápas. Víme, že Litoměřice postavily slušný tým se spoustou dobrých hráčů. Teď se jim daří a já věřím, že by se mohl hrát dobrý hokej pro fanoušky," konstatuje jihlavský kouč.

Dukla v Mostě nastoupila v pozměněné sestavě, podobné to bude i v dnešním zápase. „Sestava v Mostě byla zapříčiněná zdravotními problémy několika hráčů, takže teď se znovu trochu promění," přibližuje Vlk.

Problémy se složením mužstva bude muset před dnešním utkáním s Mostem řešit i Vlkův trenérský kolega, třebíčský Kamil Pokorný. „V utkání s Brodem se nám zranil Kaut, který tak bude chybět. Nahradí ho Dočekal z Komety a do hry už by měl zasáhnout po zranění i Čuřík," upřesňuje nejvyšší muž na střídačce Horácké Slavie.

Tlumil sebevědomí

Třebíč je po výhře nad Havlíčkovým Brodem na výborné čtvrté pozici, jen tři body za vedoucí Mladou Boleslaví. A její kouč přiznává, že v kabině musel sebevědomí hráčů krotit.

„Sebevědomí musí být zdravé. Po derby šly emoce i sebevědomí nahoru a teď jsme měli tři dny na to, abychom to v hráčích utlumili. Věřím, že si to v hlavách srovnali a uvědomili si, že další zápas začíná za stavu 0:0," tvrdí Pokorný.

Přesto přiznává, že by se svými svěřenci chtěl na sobotní výkon navázat. „Musíme se držet našeho stylu hry a přidat také bojovnost takovou, jakou jsme předvedli v Brodě. Bude to ale složité, protože Most má slušné mužstvo," ví muž, který je vedle své trenérské funkce i sportovním manažerem. „Rádi bychom navázali na dobrý výkon obrany. Hrajeme doma, věříme v podporu diváků a v to, že po zápase v Havlíčkově Brodě, kde jsme předvedli výborný výkon, jich přijde co nejvíc," dodává.