Outsider ze středu Čech i přes rychlý gól Dvořáka držel po první třetině se soupeřem výsledkově krok. Do přestávky už skóroval pouze domácí Bednář.

„Dneska přijel soupeř, se kterým jsme se občas trápili. Ne, že bychom je nepřehráli, to se nám dařilo, ale vázla nám koncovka. Problémy nám v předešlých vzájemných zápasech dělal zejména příbramský brankář, ale tentokrát jsme ho odtajnili už v 17. vteřině," pochvaloval si domácí trenér Marcel Caha.

Hráči z Vysočiny odpor Příbrami definitivně zlomili až ve druhé části, kterou vyhráli 5:1. „Hokejové zákony jsou kruté a někdy se mužstvo uspokojí po prvním gólu. Dneska nás však rychlá branka nastartovala ke slušnému výkonu a skóre jsme postupně navyšovali," bilancuje kouč Horácké Slavie.

Jeho svěřenci se ve zbytku střetnutí bavili hokejem, vítězství zvýraznili a slušně hrajícím hostům dovolili už jen kosmetickou úpravu výsledku. „Některé góly padly po pěkných akcích a měly parametry, jaké bychom si s kolegou Novákem představovali. Nakonec jsme zažili pohodový zápas," hodnotí Caha a dodává: „Chtěl bych ocenit hostující mužstvo, protože jsou tu i týmy, které když prohrávají, začnou zuřit a zákeřně faulovat. Příbram se věnovala pouze hře, která byla z její strany čistá."

TŘEBÍČ – PŘÍBRAM 8:2
Branky a nahrávky: 1. Dvořák, 9. Bednář (Válek), 27. Dvořák (Bednář), 27. Nejedlý (Dvořák, Bednář), 30. Dvořák, 32. Dvořák (Nejedlý), 36. Dvořák (Průša, Pacalová), 54. Marek (Nejedlý) – 40. Dragoun, 56. Dragoun (Razím). Rozhodčí: Suchý – Mezlík, Kotrba. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 26. Třetiny: 2:0, 5:1, 1:1. Třebíč: Vorčák – Marek, Svoboda, Viskot, Pacalová - Průša, Trnka, Pavelka, Nejedlý, Dvořák, Pacal, Bednář, Válek.