Třebíčští mladíci v 16. kole na domácím ledě udolali Chrudim, a díky tomu mají jisté místo mezi čtyřmi nejlepšími ve skupině Střed. „Věděli jsme, že nám stačí bod, abychom si zajistili postup do semifinálové šestky. To jsme tak nějak splnili, 
i když se vítězství nerodilo lehce," uznal po zápase třebíčský trenér Karel Vejmelka.

Jeho svěřenci se proti snaživému soupeři z východu Čech nadřeli. Domácí sice vedli už po 25 vteřinách hry po brance Maštery, ale náskok zvýšili až po změně stran opět Mašterovou zásluhou. Jenomže hosté brzy snížili na 2:1. Vedení Třebíče pojistil ještě do druhé přestávky Urban.

„V první třetině tam bylo hodně zbytečných nepřesností. Ve druhé části jsme měli zbytečně moc vyloučených hráčů. Pořád jsme de facto hráli v oslabení, ale v koncovce jsme byli lepší než soupeř. Po dvou třetinách jsme soupeři odskočili na 3:1 a vypadalo to, že to bude dobré," pravil domácí lodivod.

Zkraje závěrečného dějství přidal čtvrtou trefu hostitelů Kajnar a zdálo se, že je rozhodnuto. Jenomže netrvalo dlouho a Chrudim se dvěma slepenými góly vrátila do zápasu.

„Ve třetí části jsme ještě zvýšili. Postupně jsme začali nasazovat všechny hráče s tím, že by se to nějakým způsobem mělo dohrát, ale nakonec to nešlo. Udělali jsme nějaké individuální chyby a soupeř to skóre zredukoval až na 4:3 a bylo zase o co hrát. Utkání znovu dostalo náboj," komentuje Vejmelka.

Klid na třebíčské hole vnesla až v poslední minutě parádní souhra, na jejímž konci stal Urban. „Konečné rozhodnutí padlo v samotném závěru, kdy jsme tam sehráli parádní kombinaci a minutu před koncem dali pátý gól," uzavřel hodnocení šéf střídačky Horácké Slavie.

TŘEBÍČ – CHRUDIM 5:3

Branky a nahrávky: 1. Maštera (Urban, Tůma), 35. Maštera (Kajnar), 37. Urban (Erat), 46. Kajnar (Maštera), 60. Urban (Maštera, Tůma) – 36. Polák (Syrovec), 54. Syrovec, 55. Janoušek (Solnička). Rozhodčí: Czubaj – Chocholouš, Čelechovský. Vyloučení: 8:4, navíc Makovský (Chrudim) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 42. Třetiny: 1:0, 2:1, 2:2. Třebíč: Juda – Michálek, Erat, Tůma, Procházka, Sigmund, Kajnar, Bernat, Burian, Urban, Wasserbauer, Pokorný, Tichý, Březka, Kabelka, Maštera.