ZNOJMO – TŘEBÍČ 3:6


Mladíci Horácké Slavie zajeli na jih Moravy potvrdit své vedoucí postavení a nakonec cíl do puntíku splnili. Lví podíl na úspěchu měl kapitán Danko Deveri, jenž nejprve ve 12. minutě vyrovnal.


Třebíčští mladíci získali rozhodující náskok ve druhé třetině, kdy po devíti odehraných minutách, kdy strhl vedení na svojí stranu opět Deveri a o pět minut později zvýšil Lukáš Paták.


Hosté v závěrečné periodě ještě třikrát skórovali zásluhou Milana Kazatele, Maroše Jakiče a Jakuba Fuska.


„Do utkání jsme vstoupili špatně a prohrávali, ale potom se nám začalo dařit ve střelbě. Jak se nám proti Znojmu dříve nedařilo dát gól, tak tentokrát nám to tam padalo. I jejich gólman je tentokrát nepodržel,“ hodnotí třebíčský kouč Luboš Sláma.

Branky a nahrávky: 12. Deveri (Donutil, Vlašín), 29. Deveri (Jakič), 34. Paták, 42. Kazatel (Paták), 54. Jakič (Vlašín), 60. Fusek (Caudr). Rozhodčí: Kubičík – Klein, Skopal. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Třetina: 1:1, 0:2, 2:3. Třebíč: Dusík - Ivaník, Kučera, Peroutka, Krejčí, Dobrovolný, Vyhnalík, Jakič, Pálka – Donutil, Vlašín, Deveri - Paták, Šulc, Kazatel - Caudr, Fusek, Stromecký – Horký, Svoboda, Robotka.

TŘEBÍČ – UH. HRADIŠTĚ 8:6


Třebíčští začali dobře a v samotném úvodu po Deveriho střele Michal Vlašín z dorážky otevřel skóre.
Ovšem hosté odpověděli v osmé minutě, kdy využili přesilovou hru. A aby toho nebylo málo, tak o čtyři minuty později po chybě domácí obrany hráči Uherského Hradiště se ujali vedení.


V 16. minutě hosté po samostatném úniku zvýšili.


„My jsme ten zápas brali trochu jako přípravu na baráž a vůbec se nám nedařilo. Dostávali jsme takové jednoduché góly, že jsme tomu soupeři v podstatě sami nahrávali, což mě docela mrzí. Za první třetinu bychom se měli stydět,“ zlobil se trenér Třebíče.


Do druhé třetiny hostitelé sáhli ke změně na brankářském postu, kdy Dusíka nahradil Černý. Lídr od úvodu vrhal všechny síly do útoku a svého soupeře přehrával, ale bez gólového efektu. To se změnilo po sedmi odehraných minutách z druhého dějství, kdy Šulc ukázkově na zlatém podnose servíroval kotouč na zadní tyč Milanu Kazatelovi, jenž měl snadnou úlohu – 2:3.


Ve 28. minutě opět po chybě třebíčské obrany udeřilo na druhé straně.


Minutu před druhou sirénou tým z Uherského Hradiště po samostatném úniku zvýšil na 5:2.


„Ve druhé třetině jsme byli čtrnáct minut lepší, ale pak jsme udělali několik chyb v obraně. Z toho jsme dostali branku a potom nám soupeř utekl na pět na dva,“ litoval třebíčský lodivod.


„Hráčům jsme v kabině řekli, že figurují na prvním místě a v hledišti mají své fanoušky, aby si to uvědomili a dotáhli zápas do vítězného konce. Oni jsou naším nástrojem na ledě a jsou zodpovědní za ten hokej,“ dodal.


V úvodu závěrečné dvacetiminutovky využil přesilovou hru třebíčský Petr Donutil. Vzápětí hosté opět zvýšili na rozdíl tří branek.
Ve 45. minutě kapitán Danko Deveri snížil a zavelel k obratu. V téže minutě Šulcovu vyraženou střelu poslal do branky Lukáš Paták – 5:6.


Poté hostitelé využili přesilovku a vyrovnali. To se po závaru prosadil Milan Kazatel.
V 51. minutě domácí forvard Deveri ve vlastním oslabení zachytil rozehrávku soupeře a blafákem dostal svůj tým do vedení.


Tři minuty před závěrečnou sirénou po akci agilního Deveriho Donutil zasadil osmý úder hostům.
„V poslední třetině se mi líbilo, že to hráči vzali za správný konec a nakonec otočili ten výsledek šesti brankami. Za to jim patří velké díky. Jde vidět, že ten mančaft má velkou sílu,“ chválí svěřence šéf třebíčské lavičky.

Branky a nahrávky: 1. Vlašín (Deveri), 27. Kazatel (Šulc), 41. Donutil, 45. Deveri, 45. Paták (Šulc), 49. Kazatel, 51. Deveri (Vlašín), 57.Donutil (Deveri, Peroutka). Rozhodčí: Hejduk - Jeletz, Novák. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:3, 1:2, 6:1. Třebíč: Dusík (21. Černý) - Ivaník, Kučera, Peroutka, Krejčí, Dobrovolný, Vyhnalík, Jakič – Donutil, Vlašín, Deveri - Paták, Šulc, Kazatel - Caudr, Fusek, Stromecký – Svoboda.